Vágólapra másolva!
Nincs könnyű helyzetben a magyar nőikézilabda-válogatott, amely a december 2-án kezdődő horvátországi világbajnokságon bombaerős csoportba került. Ellenfeleink közül Elefántcsontpart ismeretlen, csakúgy, mint Kína, ám az európai riválisok közül a németek, a dánok és a szlovének is az első ötbe jutást célozták meg. A sok sebből vérző dánok már olimpiai résztvevők, a másik két gárda (a Mocsai-csapattal együtt) Athénba készül. A csoportból csupán három együttes juthat tovább a középdöntőbe.

A német nőikézilabda-válogatott több mint egy hónapos felkészülés után, háta mögött három nemzetközi tornával érkezett meg a világbajnoki felkészülés utolsó szakaszába. Az elvárásokról és a felkészülés eddigi szakaszáról a Handball Magazin szerkesztőjének, Tim Oliver Kalle segítségének köszönhetően ismertük meg Ekke Hoffmann kapitány véleményét.

- Közeleg a világbajnokság, hogyan látja az együttes vb-formáját?
- Lépésről lépésre haladtunk a felkészülésben, olyan tornákon mérhettük fel, valójában hol is tarrtunk, mint a dániai e-Boks Challenge, vagy a két németországi viadal. Hogy milyen eredménnyel? Ezek a mérkőzések megmutatták a csapat gyenge pontjait, ezeken kell javítanunk a hátra lévő időben.

- Ezek szerint elégedett az eddig látottakkal?
- Az ember a felkészülés ezen szakaszában még nem lehet elégedett, az ember fejében még sok ötlet és improvizáció kavarog, idő kell, amíg mindez letisztul.

- December másodikán csapat megkezdi a világbajnoki menetelést, az első ellenfél Dánia lesz. Milyen eredménnyel lenne elégedett Horvátországban?
- A legfontosabb, hogy tanuljunk hibáinkból, jól, s még jobban játsszunk, s bizonyítsuk, hossz idő után ismét képesek vagyunk a nagy eredményre.

- Ez annak fényében, hogy két évvel ezelőtt nem is szerepelt a vébén a német csapat, nem nagy ugrás?
- A csapatsportágakban nagyon ritka a gyors fejlődés. El kell fogadni, hogy egy üveg attól nem lesz előbb tele, ha vödörrel önjük bele a folyadékot. Véleményem és tapasztalatom szerint ahhoz, hogy a csapat fejlődjön, időre van szükség, s ez az, amiben most nem bővelkedünk. Ez a világbajnokságra kivetítve azt jelenti, hogy a fejlődésnek a horvátországi szerepléstől függetlenül töretlennek kell lennie, annak ellenére is, hogy az utóbbi években sok kárt szenvedtünk.

Német tiltakozás
Német szurkolók ezrei csa- lódottak, hogy a DSF sport tv-csatorna nem közvetíti a vébét. A szomorú drukkerek - akik a tervek szerint csü- törtökön levélözönnel árasztják el a szerkesztő- séget - azt nehezményezik, hogy az adó a minimális érdeklődésre hivatkozva mondott le a meccsek sugárzásáról.
Mennyi esélyt lát arra, hogy csapata kiharcolja az athéni olimpiai szereplés jogát?