Vágólapra másolva!
A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnökségi ülésén eldőlt, hogy a jövőben Zsoldos András irányítja a férfi válogatottat, a női csapat élén pedig Rátgéber László marad a szakvezető.

"Mindkettejük megbízatása a jövő szeptemberi Európa-bajnoki selejtező végéig szól. Ha ezt sikerrel veszik az együttesek, akkor a szerződésük a 2005-ös kontinenstornáig meghosszabbodik, ha nem, az elnökség újra tárgyalja a helyzetet" - mondta Bodrogváry Iván, az MKOSZ főtitkára.

Az Atomerőmű SE vezetőedzőjeként is tevékenykedő Zsoldos Varga Mátyást váltja, aki a sikertelen Eb-selejtező után, februárban távozott posztjáról.

"Először is végig kell gondolnom a keretet, fel kell vennem minden kiszemelttel a kapcsolatot. Az érdemi munka a nyári összetartással kezdődik, az Eb kalapjainak ismeretében csak nehéz és nagyon nehéz ellenfelekre számítok a decemberi sorsoláson. A klub elfoglaltságaimmal csak szeptemberben ütközik majd az új megbízatásom, amikor a bajnoki felkészülés zajlik Pakson" - fejtegette az újdonsült szövetségi kapitány.

A nemzeti együttest 1997 óta irányító Rátgéber László meglepetéssel vegyes örömmel fogadta újbóli kinevezésének hírét: "Még nem értesültem a szövetségtől, de nagy megtiszteltetésnek tartom a felkérést. Először persze tisztázni kell a feltételeket, elbeszélgetni a szóba jöhető játékosokkal. Meggyőződésem, hogy azért lettem ismét én a szakvezető, mert az MKOSZ nem talált olyan eredményes, nyelveket beszélő és rutinos trénert, akivel szintén 'meg tudja védeni' magát, ha baj van. A jövőben azért is fogok dolgozni, hogy kineveljek magam mellett egy lehetséges utódot, ha már a szövetségnek ez nem sikerült. Segítőnek továbbra is Boksay Zsuzsát szeretném megnyerni."

A 2005-ös Eb csoportbeosztását december 13-án sorsolják ki Zágrábban, a magyar férfi válogatott a harmadik, míg a női a második "erősségű" kalapba került.