Vágólapra másolva!
Az Euroleasing-Orsi Sopron nőikosárlabda-csapata hazai pályán remek hajrával, Vajda Anna utolsó pillanatokban szerzett triplájával 58-57-re legyőzte a francia CJM Bourges-t az Euroliga 6. fordulójában.

A csoport, 6. forduló:
Euroleasing-Orsi Sopron - CJM Bourges (francia) 58-57 (14-16, 15-14, 8-19, 21-8)
Sopron, 1500 néző
vezette: Mattioli (olasz), Paulik (cseh)
pontszerzők: Kovacevic 14, Vesel 13/6, Vajda 11/9, Zakaluzsnaja 8, Seres 6, Horváth 4, Török 2, illetve Fonseca 12/3, Marcauskaite 12, Dumerc 11/3, Poto 8, Drljaca 6, Ardon 3/3, Ndongue 3, Godin 2

Az este első meglepetését a Bourges szolgáltatta, amely formabontó öltözékével hívta fel magára a figyelmet: a háromszoros Euroliga-győztes játékosai szűk trikóban és biciklisnadrágban" léptek pályára. A soproniak pontatlan dobásaik miatt csak a 7. percben vezettek először, a franciáknál ugyanakkor remekül kezdett a szerb válogatott Drljaca és nyáron érkezett horvát Fonseca.

A második negyedben a hazaiak a szlovén Vesel távoli találataival 9-0-s rohamot produkáltak, csakhogy ezt 4 perces kosárszünet követte, így az ellenfél Dumerc utolsó másodpercben eleresztett triplájával megfordította az eredményt. A nagyszünetben 29-30 volt az állás.

A közepes színvonalú első félidőben a házigazdák nem tudták kihasználni a legnagyobb sztárjait (Melain, Tuvic) az előző idény után elvesztő Bourges ingadozó formáját. Ráadásul az öttel több védőlepattanót szedő (13-8) vendégek úgy jutottak előnyhöz, hogy egy büntetőt sem (!) értékesítettek. Térfélcsere után változatlanul rendre kimaradtak az Orsi helyzetei, a rendszerint ponterős Kovacevic és Zakaluzsnaja egyaránt "betlizett", s nem tudta vállaira venni a csapatot.

A záró játékrészre már 12 pontos hátránnyal fordultak a magyarok, melyből a 40. percig 10-et tudtak faragni. A hallatlanul izgalmas utolsó másodpercekben a meccs Vajda triplájával dőlt el, akit utólag az összecsapás legjobbjává választottak. Ezzel Natalia Hejkova együttesének mérlege 3 siker és 3 kudarc a nemzetközi sorozatban.

Natalia Hejkova, a Sopron vezetőedzője: "Az első 10-15 percben jól játszottunk a kiválóan védekező Bourges ellen, ezután viszont mély hullámvölgy következett. Büszke vagyok arra, hogy akkor sem adtuk fel, amikor 6 perccel a vége előtt még 12 pontos hátrányban voltunk. Ekkor védekeztünk úgy, ahogy az elejétől kellett volna. A hajrában szerencsénk is volt, Vajda Anna lett a Jolly Jokerem."

Vajda Anna, a találkozó legjobbja: "Nagyon örülök, hogy az én kosarammal nyertünk, ez a küzdeni tudás pozitív jel a jövőre nézve."

Pierre Vincent, a Bourges vezetőedzője: "Megvolt az esélyünk a sikerre, hiszen 30 percig remek ritmusban játszottunk. Ezután sok hibát ejtettünk támadásban és védekezésben egyaránt. Elfogyott az önbizalmunk, és elfelejtettük, hogy mindenki betalálhat a gyűrűbe."