Vágólapra másolva!
A nőikosárlabda-NB I első idei rangadóját játsszák vasárnap, amikor a Szolnoki MÁV-Coop a MiZo-Pécsi VSK-t fogadja, 18 órai kezdettel. Mindkét együttes veretlen még - a soproni Euroleasing-Orsival együtt -, ráadásul mindkettő bravúrosan szerepel az Euroligában, illetve az Európa-Kupában. A Tisza-partiak már tavaly is megverték otthonukban a később bajnoki címet nyerő Pécset, s most is hasonló tervekkel várják az összecsapást.

"Roppant fáradt a csapat, összesen 30 órát buszoztunk Velencébe meg vissza az Ek-meccs kapcsán" - mondta Tapodi Péter, a Szolnok edzője. "De megérte, mert csoportelsőként jutottunk a legjobb 24 közé, ahol hat négyes csoportban folytatjuk, az Athén, a Kazány és a Crvena Zvezda társaságában.

- Miben reménykednek az Euroligában éllovas Pécs ellen?
- Abban, hogy kezd összeérni a csapatunk. Irányítóban Englert és Djelmis remekül kiegéstíti egymást, alkalomadtán együtt is a pályán lehetnek, Csákány igazi Jolly Joker, bedobóban Bjelica világklasszis, Szélesy minőségi csere, a palánk alatt az új-zélandi Farmer maga a megbízhatóság, Papp Kriszta a technika, Perovic pedig a robosztus erő.

- A szezonkezdet előtt két edzőmeccset játszottak Pécsett, akkor a MiZo simán győzött.
- Igen, de a hazai pálya sokat számít, s azóta összecsiszolódtak az új játékosaink. Igaz, csak január-februárra várom, hogy teljesen megismerjék egymást. Nagy kár, hogy a rengeteg mérkőzés miatt alig tudunk edzeni - de ugyanezt a pécsiek is elmondhatják magukról.

- Az influenzajárvány nem bántja a csapatot?
- Dehogynem, Szélesy, Papp, Bjelica és Englert egyaránt betegeskedik, van, aki infúziót is kap közülük. De mindnyájukra számítok vasárnap este. Meg arra is, hogy győzünk - legalábbis nagyon szeretném...

A pécsieknél mindenki egészséges, és a Valenciennes elleni bravúros diadal, valamint a jövő heti, brnói kirándulás között "félúton" a Rátgéber-csapat is a győzelem reményével várja a rangadót. Csák Magdi, a szakvezető tavaly visszavonult felesége - aki fura helyzetben van, lévén szolnoki illetőségű - december végére várja második gyermeküket a most hatéves Lacika után. "A második is fiú lesz, s mivel már óriási a pocakom, nem tudok elutazni a csapattal, pedig nagyon szerettem volna ott lenni a Tiszaligeti Sportcsarnokban. Természetesen a Pécsnek szurkolok, de rögtön utána a Szolnoknak, s nagyon szeretném, ha ez a két együttes vívná a döntőt majd jövő tavasszal" - mondta az egykori sokszoros válogatott bedobó.