Vágólapra másolva!
Hibátlan mérleggel zárta a férfikézilabda-Bajnokok Ligája csoportküzdelmeit a Fotex KC Veszprém, miután szombaton, a záró fordulóban nagy csatában legyőzte a vendég dán Skjern csapatát.

Férfi BL, 6. forduló:
G-csoport:
Fotex KC Veszprém - Skjern (dán) 33-29 (15-14)

Kimaradt helyzetekkel indult a csoportrangadó, az első hazai gólra négy, az első dán találatra pedig hat percet kellett várni. A folytatásban felváltva vezettek a csapatok, miközben a védelmek nem remekeltek, könnyen lehetett helyzetbe kerülni. Ez valószínűleg összefüggésben volt azzal, hogy a végeredmény nem befolyásolta a helyezéseket.

Negyedóra elteltével hullámvölgybe kerültek a vendégek: 7-7 után gyorsan 10-7 lett, azonban rövidesen egyenlítettek, sőt emberhátrányban még látványos "berepülős", úgynevezett kínai figurával is elkápráztatták a közönséget. A szünet előtt valamelyest javult a Fotex játéka, főleg a jobb oldal, Dzomba és Lazarov sziporkázott, de a szerencsével hadilábon állt a gárda, így nem sikerült elhúznia.

A folytatás nem úgy alakult a magyar bajnok számára, ahogy eltervezte: a 34. percben Knudsen révén visszavette a vezetést a Skjern. Azonban - hála a szurkolóknak - szép lassan megint felpörgött a Veszprém, és hamar fordított annak ellenére, hogy Buday két hétméterest is elpuskázott.

A dánok nem tudtak mit kezdeni a hazaiak védekezési stílusváltásával: két-három Fotex-játékos már a térfél közepén agresszíven zavart, és alig lehetett a büntetőterületet megközelíteni. Lassan nőtt a különbség (44. perc: 23-19), és a hajrában sem változott a kép: az esélyesebb magyar klub biztosan őrizte előnyét.

A Veszprém ezúttal nem látványos játékkal verte riválisát, hanem inkább hatalmas küzdeni tudásával. A csoportgyőzelemmel az is biztos, hogy a Fotex a BL nyolcaddöntőjében egy második helyezettel találkozik majd, és a visszavágót rendezik a Bakonyalján.

A csoport másik mérkőzésén:
Vive Kielce (lengyel) - Boszna Szarajevo (bosnyák) 26-23

A csoport végeredménye:
1. Veszprém 12 pont
2. Skjern 5 (151-153)
3. Kielce 5 (159-177)
4. Szarajevo 2

A Veszprém és a Skjern a nyolcaddöntőben folytatja, a sorsolásra hétfőn kerül sor Bécsben. A Kielce a KEK nyolcaddöntőjébe került, ahol a szlovén Velenje lesz az ellenfele. A Szarajevo búcsúzott.

A másik magyar BL-résztvevő, a Pick Szeged vasárnap 18 órakor kezd az RK Zagreb otthonában. Abban a csoportban még nem dőlt el a továbbjutás kérdése.

A férfikézilabda NB I-ben:
Csömör KSK - Nyíregyháza AB-VILL KC 20-22 (8-9)
Százhalombatta - Diacell Pécsi KK 31-24 (17-9)