Vágólapra másolva!
A MiZo-Pécsi VSK vereséggel zárta a nőikosárlabda Euroliga csoportmérkőzéseinek első körét a csehországi Brnóban, az Euroleasing-Orsi Sopron viszont magabiztos győzelmet aratott az USK Blex Praha vendégeként. A Kaposvár megint nyert, és továbbjutott az Európa-kupában. 

Euroliga,7. forduló, B csoport:
Gambrinus Brno (cseh) - MiZo-Pécsi VSK 87-78 (20-21, 19-14, 24-15, 24-28)
Brno, 1200 néző
vezette: Ljuca (szerb-montenegrói), Nakic (horvát)
pontszerzők: Viteckova 16/6, Sarenac 15, Machova 14/6, Hamzova 14/6, Vecerova 10, Zirkova 9/6, Vesela 7, Dos Santos 2, illetve Anderson 20, Iványi 17/6, Tranquilli 14, Károlyi 12/3, Branzova 6/6, Keller 4, Szakács 3/3, Bojko 2

A pécsiek - akiket az előzetes tárgyalások ellenére 75 helyett végül 200 szurkoló biztatott a helyszínen - két triplával kezdtek az Európa-bajnoki ezüstérmes cseh válogatottra épülő Brno ellen. A hétvégén a másik euroligás csapatot, a Prahát 44(!) ponttal verő hazaiak csak a 9. percben érték utol a remekül védekező PVSK-t.

A folytatásban beleerősített a házigazda, és Machova távoli, illetve a bosnyák Sarenac közeli találataival elhúzott. A magyaroknál csak az utóbbi hetekben remeklő Iványi nyújtott klasszis teljesítményt, így a félidőben 39-35 volt az állás.

Térfélcsere után Anderson kilátástalanul birkózott a behemót Sarenaccal a palánk alatt, Károlyi pedig a 27. percben begyűjtötte 4. személyi hibáját. A túloldalon Viteckova szórta a triplákat, így 14 pontra nőtt a csehek előnye.

A zárónegyedben a Rátgéber-együttes fogcsikorgatva küzdött, de már nem tudott faragni a hátrányból.

A pécsiek 5-2-es mérleggel zárták az első kört, s a "visszavágók" sorozatában egy hét múlva a nyitófordulóban saját közönsége előtt legyőzött Szamarát fogadják.

Rátgéber László, a PVSK vezetőedzője: "Ezen a meccsen fizikálisan maradtunk alul, csak a harmadik negyed közepéig bírtuk az iramot, s a fáradtság alapvető hibákat hozott ki a játékosokból. Nem tragikus a vereség, Pécsen majd 9 pontnál többel kell megvernünk a Brnót. Az ilyen találkozók arra jók, hogy a fiatalok belerázódjanak a nemzetközi ritmusba, s néhány hónapon belül esetleg már ők is jobb teljesítményre legyenek képesek."