Társoldalunk:

Kikapott a PVSK, tarolt a Sopron az Euroligában

7. forduló, A csoport:
USK Blex Praha (cseh) - Euroleasing-Orsi Sopron 57-87 (9-23, 10-11, 17-30, 21-23)
Prága, 500 néző
vezette: Kudliczky (lengyel), Schmidt (német)
pontszerzők: Hlavackova 12, Pechova 8, Kleckova 7, Matovic 6, Mokrosova 6, Vorackova 8, Gerstnerova 6, Ziklova 4, illetve Kovacevic 25/3, Zakaljuzsnaja 13, Vajda 9/3, Vesel 9/3, Horváth 8, Seres 8/6, Török 7/3, Szlimák 4, Bielikova 4

A soproniak hamar egyértelművé tették erőfölényüket a gyengébbik cseh Euroliga-szereplő számára, és a szerb-montenegrói Kovacevic valamint az orosz Zakaljuzsnaja kosaraival szinte állva hagyták a nyitó negyedben mindössze 9 pontig jutó ellenfelüket. 

A második játékrészben magabiztosan tartotta előnyét az Orsi, a felénél 19-34-et mutatott az eredményjelző. 

Nagyszünet után sem volt egy súlycsoportban a két együttes, a hazaiak képtelenek voltak közelebb kerülni a remekül célzó magyarokhoz, akiknél a szerb Kovacevic nagyszerű napot fogott ki. 

A záró 10 percben már nem változott a játék képe, így a Sopron 4-3-as győzelmi mutatónál tart az "odavágók" után. Az összecsapás legjobbjává Kovacevicet választották. 

Jövő szerdán Natalia Hejkova csapata a címvédő Jekatyerinburgot fogadja.

Natalia Hejkova, a Sopron vezetőedzője: "Nem számítottam ekkora különbségre. Először játszottunk úgy 40 percen át, ahogy azt elvárom. Köszönöm közönségünk fantasztikus biztatását!"

A 7. fordulóban kikapott a Barcelona, s ezzel nincs már veretlen csapat az Euroligában. A katalán együttes meglepetésre hazai pályán szenvedett vereséget a múlt szerdán Sopronban alulmaradt francia Bourges-tól.

Eredmények:
SCP Ruzomberok (szlovák) - Aix-en-Provence (francia) 59-93
Universitat FC Barcelona (spanyol) - CJM Bourges (francia) 63-65

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK