Vágólapra másolva!
A férfivízilabda Euroligában második mérkőzésén javított a BVSC, amely a kotori kudarc, a Primoraccal szembeni 8-1-es KO után vasárnap, a Szőnyi úton a Mladost Zagrebet 8-7-re legyőzte a C csoportban.

Férfivízilabda Euroliga, főtábla, 2. forduló:
BVSC-Brendon - Mladost Zagreb (horvát) 8-7 (2-2, 2-3, 3-1, 1-1)
A magyar góldobók: Nyéki, Kis G. 2-2, Gór-Nagy, Vincze, Németh, Dabrowsky 1-1.

Az Euroliga 16-csapatos főtábláján szereplő három magyar együttes közül a csoportküzdelmek e hétvégi második fordulójában időrendben utolsóként, vasárnap este a BVSC szállt vízbe azzal a reménnyel, hogy kiköszörüli a nyitókörben elszenvedett csorbát. Ez sikerült is a vasutascsapatnak az európai hírű, nagy múltú horvát együttes ellenében, amely mintha nem vette volna teljesen komolyan a magyar gárdát.

A BVSC 4-2-es vezetése után még fordított 6-4-re a vendéggárda, aztán viszont már szinte csak hibáztak a zágrábiak, vagy úgy is lehet fogalmazni, hogy az olimpiai bajnok Szécsi sziporkázott a kapuban, egy kivételével a Mladost-játékosok összes gólszerzési kísérletét eredményesen hárítva.

Gerendás György, a BVSC vezetőedzője: "Olykor már a régi BVSC-t láttam a vízben, azt, amely végig képes harcolni, harapni, kicsikarni a győzelmet. Úgy játszottunk, annyira akart a csapat, hogy ha a szerencse nem áll mellénk, akkor is emelt fővel jöhettünk volna ki a medencéből. Mivel mi hagyományosan tavasszal játszunk jobban, s most szereztünk pontot, sőt pontokat, megvan az esélyünk a továbbjutásra."

A C csoport másik mérkőzésén:
Olympic Nice (francia) - Primorac Kotor (szerb-montenegrói) 7-7

(MTI)