Vágólapra másolva!
Szombaton és vasárnap is európai sztárcsapattal mérkőznek a magyarok a férfikézilabda-Bajnokok Ligájának nyolcaddöntőjében. Előbb a Fotex KC Veszprém játszik Barcelonában, majd a Pick Szeged fogadja a címvédő, francia Montpellier HB együttesét.

A csoportmérkőzések során öt győzelmet és mindössze egy vereséget felmutató Montpellier meghatározó játékosai között hazai - Anquetil, Golic - és délszláv - Stefanovic, Bojinovic - klasszisok találhatók, s a francia és szerb játékstílust sikerült kitűnően ötvözni.

A szegedi sportcsarnokban szinte biztos, hogy telt ház fogadja majd a franciákat. A karácsonyi ünnepek közeledtét figyelembe véve a klubvezetés úgy döntött, hogy a BL-találkozóra a szokásosnál olcsóbban, 999 forintért árusítja a jegyeket.

A másik magyar BL-résztvevő, a Fotex KC Veszprém rutinosabbnak számít ebben a kupasorozatban a Tisza-parti csapatnál, ám ha lehet, még nagyobb sztáralakulattal mérheti össze tudását. A katalán FC Barcelona évek óta a legjobbak közé tartozik (15 nemzetközi kupadöntőből - BEK, illetve BL, EHF Kupa és KEK - egy tucatot megnyert), bármilyen versengésben abszolút esélyesnek számít. A válogatott átlövő Nagy Lászlóval felálló Barcelona hazai pályán kezd, így egy esetleges kisebb arányú vereség is reményt adna a Veszprémnek a jövő szombati visszavágóra.

Már az első találkozón kulcsfontosságú lesz, hogy a két világklasszis kapus közül a spanyol David Barrufet vagy a veszprémi Sterbik Árpád mutat jobb teljesítményt. A spanyol válogatott hálóőre ugyan az utóbbi hetekben gyengébb produkcióval állt elő, de egy ilyen horderejű csatára biztosan felszívja magát és tudásának megfelelő színvonalon fogja ellátni feladatát. Figyelembe véve azt is, hogy a katalán együttesben az irányító Masip, a beállós Skrbic, illetve az új kedvenc, Iker Romero - Nagyhoz hasonlóan ő is a jobbátlövő posztján szerepel - személyében a mérkőzést akár egyedül is eldönteni képes klasszisok játszanak, nem lesz könnyű dolga a Veszprémnek. A bakonyi együttes gondjait tetézi, hogy kérdéses a sérült Carlos Perez játéka.

A rendkívüli érdeklődésre való tekintettel a veszprémi sportcsarnokban, belépődíj ellenében óriáskivetítőn lehet figyelemmel kísérni a szombaton 17.45 órakor kezdődő barcelonai, első összecsapást.

Férfikézilabda-Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 1. mérkőzések:
szombat:
FC Barcelona (spanyol) - Fotex KC Veszprém 17.45 óra (Sport1)
vasárnap:
Pick Szeged - Montpellier HB (francia) 17 (m2)