Vágólapra másolva!
Belgrádban elkészítették a 2005-ös férfi- és nőikosárlabda Európa-bajnokság jövő szeptemberi középdöntőjének a beosztását. Mindkét magyar válogatott teljesíthető csoportba került.

A legutóbbi Eb 10. helyén végzett női együttes az ötödikként záró - és 2001-ben kontinenselső - franciákat, továbbá a tornára ki sem jutott litvánokat és olaszokat kapta ellenfélül. A csoportgyőztesek mellett a két legjobb második helyezett jut ki a törökországi Ankarában, Bursában és Izmirben két év múlva sorra kerülő seregszemlére.

A férfiaknál a magyarok a világbajnoki bronzérmes németekkel, illetve az ukránokkal és belgákkal találkoznak. A kvartettből az első két együttes vehet részt a Szerbia-Montenegróban rendezendő Eb-n, a többi 9 gárda közvetlenül a 2005-ös nyitány előtt selejtezőtornát játszik, melynek győztese szintén kvalifikálja magát.

"Járhattunk volna rosszabbul is. Továbbra sem mi vagyunk az esélyesek, a németek ellen főleg nem, de az ukránok és a belgák egyáltalán nem verhetetlenek. A továbbjutáshoz persze idegenbeli bravúr is kell majd" - mondta a helyszínről Zsoldos András, a férfi válogatott szövetségi kapitánya.

A csoportbeosztások:
Férfiak:
A: Svédország, Horvátország, Oroszország
B: Bulgária, Lettország, Izrael, Portugália
C: MAGYARORSZÁG, Ukrajna, Németország, Belgium
D: Csehország, Szlovénia, Franciaország, Lengyelország
E: Észtország, Bosznia-Hercegovina, Törökország, Hollandia

Nők:
A: MAGYARORSZÁG, Franciaország, Litvánia, Olaszország
B: Szlovákia, Ukrajna, Lettország, Horvátország
C: Belgium, Izrael, Románia, Németország
D: Lengyelország, Szerbia-Montenegró, Bulgária, Finnország