Vágólapra másolva!
A francia válogatott nagy bátorságról és eltökéltségről tett tanúbizonyságot azzal, hogy vert helyzetből fordítva legyőzte a magyar csapatot, és ezzel megnyerte a nőikézilabda-világbajnokságot - összegezte a vasárnap esti, zágrábi döntőben (32-29) történteket az AFP hírügynökség. A mieinket természetesen nagyon megviselték a történtek, egyelőre csak azok a játékosak voltak hajlandóak nyilatkozni, akik kevesebb bizonyítási lehetőséget kaptak.

Az AFP tudósítója szerint a magyarok 50 perc elteltével kissé elbizakodottá váltak és kiengedtek, visszavettek az iramból, a franciák pedig éltek a kínálkozó lehetőséggel, és a hosszabbításban végül is megszerezték az első világbajnoki címüket. A szakíró emlékeztetett arra, hogy 1999-ben szintén hosszabbításos mérkőzést játszottak a vb zárásaként, akkor azonban alulmaradtak a norvégokkal szemben. Megjegyezte: a mostani sikert az eredményezte, hogy a játékosok az utolsó pillanatig hittek benne.

Az AFP hírügynökség szerint Olivier Krumbholz csapata az utolsó percekig gyenge teljesítményt nyújtott, elsősorban támadásban, miközben a magyar kapuban Pálinger extázisban védett, Radulovics pedig megállíthatatlan volt. A fordulatot az egészpályás letámadás hozta meg.

"Mesébe illő, szinte hihetetlen, ami történt. Nem tudom, hogy pályafutásom során lesz-e még alkalmam ehhez hasonló mérkőzést átélni" - idézte a hírügynökség a francia szövetségi kapitányt. "Kijátszottuk az utolsó lapunkat is, és amikor ennek eredményeként kezdtünk felzárkózni, a magyarok elbizonytalanodtak. A közönség sokat fütyült, óriási volt a hangzavar, nagyon nehéz volt kezelni a helyzetet, már csak azért is, mert a bírók közepes teljesítményt nyújtottak. Az i-re Valérie Nicolas tette fel a pontot azzal, hogy a végén hetest hárított. Az egész világbajnokságon remek teljesítményt nyújtott, és ha Pálinger fantasztikusan is védett a döntőben, azt hiszem, összességében ő volt a legjobb."

A hírügynökség tudósítója szerint a magyarok az elbizakodottságuk miatt bűnhődtek meg - az olimpia után már másodszor.