Vágólapra másolva!
Több száz szurkoló várta a budapesti Körcsarnoknál a hétfő délután Zágrábból hazaérkező világbajnoki ezüstérmes nőikézilabda-válogatottat, amely vasárnap drámai mérkőzésen, hosszabbítás után kapott ki Franciaországtól.

A fájó vereség ellenére jó kedélyű fogadáson jelen volt többek között Gyurcsány Ferenc sportminiszter, Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Kiss István, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke, valamint eljöttek a csapat, illetve a sportág fő támogatóinak képviselői is.

Az ünnepélyes fogadáson a lányok kézenfogva vonultak fel a színpadra, kitartó, ütemes taps kíséretében. "Nagyon sokfajta óriást láttam már, de ennél a csapatnál szerethetőbbet még soha" - mondta az emelvényen Gyurcsány Ferenc, majd egy hatalmas virágcsokrot nyújtott át az együttesnek.

A miniszter után Schmitt Pál személyesen köszönte meg az együttesnek az ezüstérmet, amelyet szavai szerint 15 millió magyar karácsonyfája alá rakott a gárda, majd az athéni olimpiára különleges motivációt adott Mocsai Lajos tanítványainak: "Én NOB-tagként adhatok át érmet az athéni játékokon, s jelzem, be fogok jelentkezni a kézilabdatorna eredményhirdetésére..."