Vágólapra másolva!
Az Euroleasing-Orsi Sopron és a MiZo-Pécsi VSK nőikosárlabda-csapata egyaránt idegenben zárja az évet az Euroliga 9. fordulójában: előbbi Ruzomberokon, utóbbi Gdyniában lép pályára.

A múlt héten a címvédő orosz Jekatyerinburgtól hazai pályán 62-44-es vereséget szenvedő soproniak - akik 50 százalékos mérlegnél tartanak a sorozatban - a hétvégén sem remekeltek: visszafogott teljesítménnyel 69-57-re kikaptak a Pécstől. A szerdai rivális Ruzomberok már valamivel könnyebb feladatnak ígérkezik, hiszen a szlovákok mindössze egy győzelemmel sereghajtók az A csoportban, s legutóbb az olasz Chieti otthonában maradtak alul.

Az eddig csupán kétszer vesztes PVSK viszont éllovas a B jelű nyolcasban, ráadásul itthon veretlenül vezeti az NB I rangsorát. Rátgéber László tanítványai - akik a 8. fordulóban nagyszerű mérkőzésen verték 70-62-re a klub-világbajnok orosz Szamarát - csütörtökön Gdyniában játsszák idei utolsó nemzetközi találkozójukat. A lengyel bajnok az előző héten Parmában diadalmaskodott, és egy ponttal lemaradva a magyar csapattól az 5. helyen áll a tabellán.

A rózsahegyi összecsapás 17, a gdyniai 17.30 órakor kezdődik.