Vágólapra másolva!
A BVSC-Brendon férfivízilabda-csapatáé lett a 2003-as Szuperkupa, miután hétfőn délután a vasutasgárda meglepetésre 11-10-re verte az esélyesebbnek ítélt Domino-BHSE együttesét a Komjádi uszodában.

A FILA-SEAT Szuperkupáért:
BVSC-Brendon - Domino-BHSE 11-10 (2-3, 3-2, 3-3, 3-2)
Komjádi uszoda, 600 néző
vezette: Juhász Gy., Székely Z.
gól: Nyéki 3, Szabó G., Németh Zs., Kis G. 2-2, Czigány, Vincze 1-1, illetve Szívós 4, Fodor, Kiss G. 2-2, Vári, Molnár 1-1.

A presztízs mellett másfél millió forint is volt a tét a férfi vízilabdázók idei Szuperkupa-meccsén, amelyet a bajnoki címvédő Honvéd, avagy hivatalos nevén a Domino-BHSE vívott a legutóbbi honi kupagyőztes BVSC-Brendon együttesével. Tavaly ugyanebben a párosításban mérkőztek meg a felek a serlegért, s akkor a Kőér utcaiak 14-10-re diadalmaskodtak, ezúttal viszont egygólos BVSC-siker lett a vége, ami "pluszban" a győztesnek egy milliós prémiumot, a vesztesnek pedig félmilliós bánatpénzt jelentett.

A pólósok idei utolsó jelentős eseménye sajátos intermezzóval kezdődött, merthogy a vasutascsapatot irányító Gerendás György, tiltakozásul az egyik játékvezető, Juhász György kijelölése ellen, a kispadon a vezetőedzőt megillető helyre segítőjét, Derekas Szilárdot ültette. A második negyed közben aztán "beszólásért" - a másik bírótól, Székely Zoltántól - piroslapos figyelmeztetést kapott Gerendás, akinek amúgy nem ez volt az első "különmeccse" a játékvezetőkkel...

Ezzel együtt - vagy éppen ezért? - is a BVSC kezdett jobban, ám 1-3-ról egyenlítve az utóbbi három bajnokság első helyezettje 5-4-nél átvette a vezetést. Aztán 5-5-nél, 6-6-nál, majd a kettős emberelőnyt kihasználó BVSC-s Németh Zsolt találata nyomán 7-7-nél, sőt 8-8-nál is együtt volt a két gárda. E mozzanatokhoz társult előbb a Kovács Istvánt segítő Tóth Imre piros lapot érő "beszédes" produkciója, s kényszerű távozása, majd a vasutascsapat kapuját védő olimpiai bajnok Szécsi Zoltán, aztán - szintén szövegért - a csapattárs Varjas Attila cserével történő végleges kiállítása, jeleként annak, hogy alaposan felforrtak az indulatok a vízben és a parton egyaránt.

A negyedik negyedre helyreállt a rend, alábbhagyott a harci hangulat, Nyéki találata után Biros válasza is gólnak tetszett, de nem adták meg, az emberelőnyt pedig újból az FTC-ből érkezett Nyéki Balázs értékesítette. A center Kis Gábor szépségdíjas ejtése már 11-8-as BVSC-előnyt jelentett. A legvégén kétszer még az igencsak elkésve hajrázó dominósok is betaláltak ugyan, a lényegen azonban ez már nem változtatott: a vasutascsapat nyerte a 2003-as Szuperkupát.