Vágólapra másolva!
December 24-én megszületett a Béres Tímea, Stojan Ivkovic házaspár kisfia. A MiZo-Pécsi VSK és a Kaposvár remek kosarasainak gyermeke 3 kiló 70 dekás, 60 centi és a neve Milán. Pécsett teljes az öröm, hiszen december 29-én az edző Rátgéber Lászlónak is világrajött második kisfia, Tamás.

Történt, hogy 24-én, azaz szerdán hajnali fél ötkor Béres Timire rájöttek az ötperces fájások, mire a házaspár Audijába vágta magát, hogy elszáguldjon a kórházba. Apró probléma, hogy Ivkovicék Székesfehérváron laknak, a kórház viszont Kaposváron van, így a 130 kilométert rekordidő alatt kellett teljesítenie a merész sofőr hírében álló Kaposvár-centernek. Szerencsére sikerült időben megérkezniük, így ideális körülmények között, komplikációmentesen született meg a szép, egészséges csecsemő.

Béres Timi az utolsó pillanatig edzésben volt, még 23-án is gyakorolt, ennek köszönhetően most mindössze egyetlen kilóval haladja meg versenysúlyát. Bár természetesen a január 14-i, pármai Euroliga-mérkőzésen még nem léphet pályára, a centerposzton létszámgondokkal küszködő Rátgéber Lászlónak, a pécsiek mesteredzőjének kapóra jön, hogy a vártnál hamarabb csatasorba állhat egyik kedvenc kosarasa.

Annak a Rátgéber Lászlónak, akinek hitvese, Csák Magdolna december 29-én, hajszálpontosan hat évvel az első csemete, Lacika megszületése után, ismét fiúgyermeknek adott életet. Az aktív kosárlabdázástól másfél éve visszavonult, sokszoros válogatott egykori kosárlabdázó hétfőn 10 óra 20 perckor hozta világra a kis Tamást. Aki nem is olyan kicsi: 4 kiló 34 deka a súlya.

Az események fényében talán érthető, hogy a MiZo-Pécsi VSK-nál a hétfőre tervezett edzések elmaradtak. A boldog édesapa keddre tervezte a jelentősebb ünneplést, melynek helyszíne - az elképzelések szerint - Villány, majd Harkány, esetleg egy kis éjjeli gyógyfürdőzéssel egybekötve.

Ch. Gáll András