Vágólapra másolva!
Bár csak január másodikán kellene jelentkezniük az idegenlégiósoknak, pillanatnyilag úgy áll a dolog, hogy Gwen Jacksonról lemondhat a DKSK nőikosárlabda-csapata. Az elmúlt nyáron a San Antonio Silver Star WNBA-csapatát erősítő, 23 éves, 188 centis, 84 kilós magasbedobó - Izraelből származó hírek szerint - a Ramat Hasharon csapatánál tartózkodik, nagy valószínűséggel oda szerződik. Sonia Malloryról, a diósgyőriek másik amerikai légiósáról pedig a klub mondott le, rá nem is számítanak Miskolcon.

Jacksonnak 9,8 pont és 6,8 lepattanó volt a mérlege az őszi szezon nyolc meccsén, a 195 centis, 22 éves, a Georgia Tech egyetemen végzett Mallory gyengébben teljesített: 4,7 pont és 3,6 lepattanó volt az átlaga.

A dologban az az érdekes, hogy a diósgyőriek októberben szabályos háborút vívtak a BSE-vel Jackson megszerzéséért, hiszen a játékos állítólag mindkét helyre aláírt. Végül az MKOSZ mindkét szerződést megsemmisítette, és szabadon igazolhatónak nyilvánította a kosarast, aki végül Miskolcon kötött ki.

Agne Abromaiténak, a DKSK harmadik légiósának - ő litván - ugyancsak másodikán kell jelentkeznie munkaadóinál, de vele kapcsolatban nincsenek "dezertálásról" szóló hírek.

Ch. Gáll András