Vágólapra másolva!
A magyar ezüstérmet hozó horvátországi világbajnokságot követően a válogatottak helyett ismét Európa legjobb klubjaira vár feladat, ugyanis szombaton indulnak a nőikézilabda-Bajnokok Ligája csoportküzdelmei.

A Ferencváros a spanyol bajnok Elda Prestigiót fogadja a Népligetben (18 ó, Sport1), viszont a német Trier teremgondok miatt keddre halasztotta a Dunaferr elleni nyitóösszecsapást. A dunaújvárosiak így a DVSC-Valdorral játszanak szombaton 17 órakor bajnoki mérkőzést.

Az FTC-ben Barna Éva térdoperációja miatt januárban nem léphet pályára, rajta kívül viszont mindenkire számíthat Németh András vezető, aki az MTI-nek elmondta: nem tudja, hogy fiatal, tulajdonképpen rutintalan csapata mire lesz képes a vb-ötödik hellyel olimpiai kvótát szerző nemzeti együttesből több klasszist felvonultató riválissal szemben.

"A célkitűzést már azzal teljesítettük, hogy bekerültünk a 16 közé. Persze, ez nem jelenti azt, hogy nem kívánunk továbblépni" - jegyezte meg Németh.

A női BL-ben változás, hogy a negyeddöntőbe kerülő első és második helyezettek mellett a csoportharmadikok átkerülnek a KEK-be a legjobb nyolc közé.

Az FTC D-jelű kvartettjében szerepel az Elda Prestigio mellett a norvég Larvik HK és a lengyel Bystrzyca Lublin, míg az A-csoportban a Dunaferr, a Trier, a spanyol L'Eliana Valencia és az orosz Lada Toljatti indul.