Vágólapra másolva!
Vasárnap mindkét Bajnokok Ligája-résztvevő nőikézilabda-csapatunk pályára lép. A bajnok Dunaferr hazai pályán fogadja a spanyol Valenciát, a Ferencváros a norvég Larvik vendége lesz. Az EHF-kupában a Győr a román Vilcea ellen próbál szerencsét, a KEK-ben a Vác mindkét mérkőzését itthon vívja a norvég Byaasennel.

Csak a győzelem lehet elfogadható a Dunaferr SE nőikézilabda-csapata számára a hét végi, El Osito L'Eliana Valencia elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen. A magyar bajnok a keddre halasztott első fordulóban 24-24-es döntetlenre végzett a német Trier otthonában, s bár egyelőre felelőtlenség lenne azt mondani, nehéz helyzetbe került, tény, sokkal jobb teljesítményre lesz szüksége hazai közönség előtt.

Kiss Szilárd a hazaérkezést követően ugyan úgy kommentálta a történteket, csapata szerzett egy pontot, érződött, ennél többet várt a mester. A spanyol csapat is rosszul kezdte a szezont, hazai pályán kilenc góllal, 33-24-re kapott ki az orosz Lada Toljattitól, ám a főpróba már jobban ment, hiszen csütörtökön, bajnokin 34-20-ra győzött az Elche Mustang otthonában. A legeredményesebb a tíz-tíz gólt dobó Silvia del Olmo, Montse Puche kettős volt, ám a Dunaferrnek nagyon kell figyelnie a talán utolsó szezonját játszó világklasszisra, az egykori szovjet világbajnok Natalija Morszkovára is.

Legutóbb két éve találkozott egymással a két csapat a BL-ben, akkor a Valencia az idegenbeli 23-22-es sikert követően otthon 22-20-ra nyert, s mivel a végén azonos pontszámmal zártak, az egymás elleni eredmények miatt a spanyolok jutottak tovább.

Dániában jubilál a Hypo

A Kometal Szkopje elleni győztes BL-nyitányt követően Dániában, a Slagelse otthonában lép pályára az osztrák Hypo együttese, amely szombaton 200. európai kupamérkőzését játssza. Gunnar Prokop együttese eddig 144 győzelmet ért el, s nyolc döntetlen mellett, 47-szer szenvedett vereséget.



A gárda a legutóbbi bajnokin, szerdán a Tertnest 37-21-re intézte el, a legeredményesebb játékosnak a kilencgólos Brödsgaard, illetve e 8-8 gólt szerző Riegelhuth, Kristiansen kettős bizonyult. Valószínűleg a Fradi ellen nemcsak 754 néző szorong majd a csarnokban, ahol vasárnap 16.15-ös kezdettel az osztrák Reisinger, Kaschütz kettős sípszavára kezdődik majd meg a találkozó.

a hét végi párosítás, Bajnokok Ligája:
A csoport
Dunaferr SE - El Osito L'Eliana Valencia (spanyol) - január 11., 18.00
Lada Toljatti (orosz) - DJK / MJC Trier (német) - január 10., 17.00

B csoport
Krim Ljubljana (szlovén) - Ikast Bording EH (dán) - január 10., 17.30
RK Buducnost (szerb-montenegrói) - M. Zaporozsje (ukrán) - január 11., 19.00

C csoport
Slagelse FH (dán) - Hypo Niederösterreich (osztrák) - január 10., 16.15
Kometal Szkopje (macedón) - Nis (szerb-montenegrói) - január 10., 19.30

D csoport
Larvik HK (norvég) - FTC - január 11., 16.15
Elda Prestigio (spanyol) - KS BYSTRZYCA Lublin (lengyel) - január 10., 16.30.