Vágólapra másolva!
A Sportfolió Kht. hétfőn írásban szólította fel az Újpest jégkorongszakosztályát, hogy műszaki okok miatt a játékosok ne használják a december 22-én átadott Megyeri úti pályát. Szigetvári Viktor, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium sajtófőnöke szerint tíz-tizenkét napig nem használható a jégcsarnok, mert ennyi időt vesz igénybe a teljes körű átadás-átvétel.

"Eddig próbaüzem volt, amely a jégkorong Magyar Kupa vasárnapi négyes döntőjével lezárult. Most következik a teljes körű átadás-átvétel, s ha mindent rendben találnak az illetékesek, akkor lehet újból használni a létesítményt" - nyilatkozta Szigetvári Viktor, a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium sajtófőnöke.

Hozzátette: a Sportfolió Kht. a kivitelezővel kötött korábbi megállapodás értelmében éppen a Magyar Kupa miatt halasztotta el a műszaki átadást. "A kht. nem szerette volna, hogy a Magyar Kupát új helyszínre kelljen vinni, s emiatt megvárta, amíg a hokis esemény véget ér. Ezért most következik a teljes körű átadás-átvétel." Szigetvári megjegyezte: az újpesti jégkorongozók ne aggódjanak, ha nem lesz semmi gond, akkor 10-12 nap múlva újra használhatják a csarnokot.

Joós Zoltán szakosztályelnök értetlenül áll a kialakult helyzet előtt: "A vasárnapi Magyar Kupa-döntőn az egyik fagyasztógép elromlott ugyan, de később megjavították, és az esti bronzmérkőzésen már minden rendben volt. Hétfőn előbb egy telefonhívást kaptunk, hogy az utánpótláscsapatok ne menjenek fel a jégre, és délután negyed háromkor megjött a hivatalos fax is."

"Ha már 40 évig vártunk a pályára, ezt a néhány napot csak kibírjuk valahogy. Persze jobban esett volna, ha az illetékesek előbb szólnak, hogy rövid időre be kell zárni a létesítményt" - mondta Joós Zoltán, aki bízik abban, hogy előbb végeznek a munkálatokkal, az ellenőrzéssel, s akkor nem kell elhalasztani a január 20-ára kiírt Ferencváros elleni rangadót.

Az újpestiek azért ijedtek meg, mert a pályát már december 22-e óta használják, s egyszer csak ki kellett költözniük a létesítményből.