Társoldalunk:

Amerikai kosarasokat vár a Kaposvár és a Szolnok

Három amerikai kosaras érkezését is várja két élvonalbeli magyar férfikosárlabda-csapat. A gyengébb szereplés miatt elégedetlen szolnoki vezetők Mike Kinget és Derrick Stroudot szemelték ki, míg a Kaposvár Vaidas Jurgilas pótlására Casey Sanderst szeretné megszerezni.

"Lejárt a türelmi időszak" - nyilatkozta dr. Nyerges Zsolt, a MOL Szolnok férfikosárlabda-csapatának klubvezetője az együttes honlapján. A csapat tizenhárom fordulót követően mindössze négy győzelmet ért el, ezzel a 12. helyen áll, s már közönségének jó része is elpártolt mellőle. A cél nem is lehet más, mint az erősítés, ennek érdekében két amerikai kosarast is a Tiszaligeti Sportcsarnokba várnak próbajátékra.

A 30 éves, 200 cm magas Mike King legutóbb az amerikai CBA-ben szereplő Dakota Wizards játékosa volt, onnan december elején távozott. A másik kiszemelt a 29 éves, 202 centis erőcsatár, Derrick Stroud, aki az indianai egyetem elvégzése után bejárta fél Európát: játszott Luxemburgban (Wasserbillig), Hollandiában (Cobra Den Haag), Finnországban (Salon Vilpas), legutóbb pedig a francia La Portel együttesében tűnt fel, igaz, mindössze egy mérkőzést játszott.

Toroman Sibenikbe igazolt

Bár a pletykák szerint Körmenden folytatta volna pályafutását Denis Toroman, a horvát kosaras idén biztosan nem tér vissza harmadszor is a vasi bajnokcsapathoz. A játékos ugyanis a horvát elsőligás Sibenik gárdájába igazolt, szerződése a szezon végéig szól.

Új centert vár a Kaposvári Kosárlabda Klub is, a hivatalos honlap szerint Casey Sanders a vártnál gyengébb teljesítményt nyújtó Vaidas Jurgilast válthatja fel. A 25 éves, 211 cm magas, 106 kilós játékos legutóbb a francia másodosztályú Antibes gárdáját erősítette, az amerikai összesen tíz összecsapáson lépett pályára, átlagban 11 pontot dobott, 6,9 lepattanót szedett, és 2,6 blokkot osztott ki.

Sanders egyébként már az egyik tavalyi nyári táborban a kaposváriak látókörébe került. Ezúttal azonban érthetően kisebb igényeket támasztott, épp ezzel lehetségessé téve leigazolását.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK