Vágólapra másolva!
A múlt héten zárult balatonfűzfői évnyitó edzőtáborozás után szerdától ismét közösen készül az olimpiai bajnok férfivízilabda-válogatott. Kemény Dénes szövetségi kapitány hat napon át ezúttal a Margitszigeten folytatja legénységével a munkát, s egyelőre ugyanazzal a húsz fővel számol, akivel elkezdte a 2004-es felkészülést. 

"Ha az edzések előrehaladtával úgy látom, hogy valami okból mégis szükséges a változtatás, akkor módosulhat a keret összetétele, egyelőre azonban ugyanazokra a játékosokra tartok igényt" - mondta szerdán a kapitány.

Ugyanakkor nem teljes létszámban vág neki az újabb "előolimpiai" szakasznak az együttes. Például a bokáját még fájlaló honvédos kiválóság, a szövetség által a múlt esztendő legjobbjának választott Biros Péter csak a negyedik válogatott tréningen csatlakozik a társakhoz, s egyelőre hiányzik a két idegenlégiós, az "olasz" Benedek Tibor és a "spanyol" Kiss Csaba is, aki a Pro Reccóval, illetve a Sabadell csapatával a hét végén még bajnoki mérkőzést játszik.

A közös gyakorlás nem csupán egymás közötti pólózást jelent, tudniillik a szigeti sátortetős medencében a magyarokkal együtt edz a horvát, majd a déli szomszédok nemzeti csapatát váltva a görög válogatott is.

Kemény Dénes húszfős kerete:
kapusok: Gergely István, Jászberényi Gábor, Szécsi Zoltán
mezőnyjátékosok: Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Kásás Tamás, Kis Gábor, Kiss Csaba, Kiss Gergely, Madaras Norbert, Molnár Tamás, Steinmetz Ádám, Steinmetz Barnabás, Székely Bulcsú, Szívós Márton, Varga Dániel, Varga Tamás, Varga Zsolt, Vári Attila.