Vágólapra másolva!
Toljattiban, a Bajnokok Ligája A csoportjának listavezetőjénél lép pályára a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amelyre borzasztóan nehéz mérkőzés vár a Lada hazájában. A D csoportban a Ferencváros a sereghajtó lengyel Lublint fogadja. Az EHF-kupában a Győr négygólos előnnyel várja a román Oltchim Valceát.

Kőkemény találkozó előtt áll a Dunaferr nőikézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája 3. fordulójában az orosz Lada Toljatti otthonában lép pályára. Az A csoport listavezetője eddigi két mérkőzését megnyerte, a valenciai 33-24-es győzelmet követően hazai pályán a német Triert is elpáholta (31-24).

A keret bombaerős, szinte az egész orosz válogatott a gárdára épül, s bár Poltorackaja a hírek szerint sérült (a rossz nyelvek szerint pedig azért nem játszik, mert kiderült, tárgyalt a dán Slagelsével) Csaplina, Sipilova és a legnagyobb sztár, Muravjeva komoly feladat elé állítja majd Ferlingéket.

A Dunaferr már csütörtök délelőtt útnak indult Nyugat-Oroszországba, a 700 ezer fős, Volga menti városba, amely 1964-ig Sztavropol néven volt ismert. A többezer kilométeres út végén persze nem a híres Lada-gyár megtekintése, vagy a helyi hokicsapat vár a lányokra. A tervek szerint a csapat pénteken délután edzeni fog, s teljes csapattál vág neki a BL-meccsnek.

"Nyilvánvalóan pokoli nehéz lesz, hatalmas összpontosítást igényel mindenkitől a meccs legelejétől a legvégéig, de csak akkor reménykedhetünk jó eredményben, ha képesek leszünk ráerőltetni saját játékunkat az ellenfélre - azzal meggyőződésem szerint bárkit képes legyőzni a csapat, nemcsak itthon, hanem idegenben is" - nyilatkozta Kiss Szilárd vezetőedző a Dunaújváros Online-nak.

Négygólos győri előny

Az EHF Kupában a Győr idegenben 25-21-re legyőzte a román Oltchim Valceát, az esélyek alapján kettős győzelemmel kerülhet a nyolcaddöntőbe. A nyolcaddöntőbe jutásért vívandó visszavágóra vasárnap, 18 órakor kerül sor, a meccset az ukrán Fegir, Stegura kettős vezeti.



Sokkal könnyebb dolga lesz a Ferencvárosnak, amely a D csoportban hazai pályán fogadja a sereghajtó lengyel Lublint. A szombat este, 18 órakor kezdődő mérkőzés játékvezetője a szerb-montenegrói Maric, Gardinovacki kettős lesz.

a hét végi program:
A csoport
HC Lada Toljatti (orosz) - Dunaferr SE - szombat, 14.00
DJK/MJC Trier (német) - El Osito L'Eliana Valencia (spanyol) - szombat, 15.00

B csoport
RK Buducnost (szerb-montenegrói) - Krim Ljubljana (szlovén) - vasárnap, 19.00
HC Motor Zaporozsje (ukrán) - Ikast Bording EH (dán) - vasárnap, 12.00

C csoport
Slagelse FH (dán) - Kometal Szkopje (macedón) - péntek, 20.00
Hypo (osztrák) - RK DIN-Classic Nis (szerb-montenegrói) - péntek, 20.15

D csoport
FTC - KS BYSTRZYCA Lublin (lengyel) - szombat, 18.00
Larvik HK (norvég) - Alsa Elda Prestigio (spanyol) - vasárnap, 16.15.