Vágólapra másolva!
Az Euroleasing-Orsi Sopron nőikosárlabda-csapata magabiztos győzelmet aratott az FC Barcelona felett az Euroliga 12. fordulójában, s ezzel nagy lépést tett a negyeddöntős részvétel felé. Az Európa-kupában viszont már a legjobb nyolc között van a Szolnok, miután hazai pályán három ponttal verte a Crvena zvezdát, a Kaposvárnak ugyanakkor nem sikerült a négyes döntőbe jutás.

12. forduló, A csoport:
Euroleasing-Orsi Sopron - Universitat FC Barcelona (spanyol) 88-63 (19-24, 25-14, 25-5, 19-20)
Sopron, 2000 néző, V: Zurapovic (bosnyák), Boltauzer (szlovén)
pontszerzők: Zakaljuzsnaja 26, Kovacevic 22/3, Vesel 17/9, Vajda 14/6, Bielikova 5, Seres 4, illetve Reid 16, Sanchez 13/3, Congreaves 10/6, Gallego 7/3, Williams 6, Palau 4, Carpay 4, Rovira 3/3

A mérkőzést egyperces gyászszünet előzte meg a hétfőre virradóra elhunyt válogatott labdarúgó, Fehér Miklós emlékére. A sérült Horváth nélkül felálló soproniak eleinte nehezen vették át a Barcelona rohanós stílusát, így sok kosarat kaptak gyors indításokból. A hazai együttes csak 16-15-nél vezetett először, de az amerikai Reid szemfüles találatai miatt a negyed végére ismét hátrányba került.

A folytatásban az addig inkább kívülről próbálkozó házigazdák a palánk alatt is beleerősítettek. Az orosz Zakaljuzsnaja sorra eredményesen fordult be, miközben az előző forduló legjobbjává választott szerb-montenegrói Kovacevic távolról remekelt. A félidőre már 44-38 volt az állás.

Térfélcsere után csaknem öt percet kellett várni az első katalán kosárra, ezalatt az Orsi 8-0-s rohammal meglépett riválisától. Sőt, Vajda második tripláját követően már húsz pontra nőtt a különbség. A Barca teljesen szétesett, míg a Sopron brillírozott: fantasztikus, 25-5-ös negyed volt!

Az utolsó játékrészben a spanyolok mindent megtettek, hogy a jobb összesítésbeli arány miatt - mivel novemberben 87-71-re nyertek otthon - 16 pont alá csökkentsék a hátrányt. Az agresszív letámadással átmenetileg megzavarták a vendéglátókat, de miután Natalia Hejkova rendezte a sorokat, a Sopron végül megérdemelt, 25 pontos győzelmet aratott. Az összecsapás legjobbja Okszana Zakaljuzsnaja lett.

A nyolc győzelemmel és négy vereséggel álló soproniak egy hét múlva a francia CJM Bourges-hoz látogatnak.

Az A csoport másik mérkőzésén:
USK Praha (cseh) - Ruzomberok (szlovák) 76-46

B csoport:
Gambrinus Brno (cseh) - VBW Clima Gdynia (lengyel) 63-65