Vágólapra másolva!
Szombattól ismét használhatják a sportolók és a gyerekek a Megyeri úti fedett jégpályát. Pénteken a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium, a Sportfolió Kht., a Magyar Jégkorong Szövetség és az UTE képviselői kompromisszumra jutottak a december 22-én átadott csarnok ügyében.

"A legfontosabb, hogy visszakaptuk a jégpályát, így a gyerekek, az iskolások és a játékosok minél előbb újra használatba vehetik" - mondta Joós Zoltán, az UTE szakosztályelnöke. Hozzátette: újdonság a korábbi állapothoz képest, hogy a klub fizeti a pályamunkásokat.

A pályát a Magyar Kupa döntője után január 12-én bezárták, mivel a Sportfolió Kht., amely az állami tulajdonú csarnok vagyonkezelője, úgy rendelkezett, hogy amíg a műszaki átadás be nem fejeződik, addig a jég nem használható. Egy nappal később azonban a felek megállapodtak abban, hogy a sportolók továbbra is használhatják a csarnokot, amelyet azonban január 23-án ismét be kellett zárni, mivel az érintettek akkor még nem tudtak megegyezni a csarnok bérlésével kapcsolatban.

A hétfőn Magyarországra érkező világ- és olimpiai bajnok kanadai válogatott a tervek szerint kedd délelőtt a Megyeri úti pályán tréningezik.