Vágólapra másolva!
Csak a Dunaújvárosi AC beleegyezése hiányzott ahhoz, hogy Ladányi Balázs, az egyik legjobb magyar jégkorongozó a Slovan Bratislavához igazoljon.

A kiváló csatár, valamint a Hrutka János exlabdarúgó és Bognár Nándor hokis tulajdonában álló menedzseriroda szóban már megegyezett a hároméves szerződésről az Európa-hírű pozsonyi klubbal, azonban Szélig Árpád, a DAC elnöke nem járult hozzá a cseréhez, mert amint megjegyezte: nagyon nehezen lenne úgy befektetőket, szponzorokat találni a pénzügyi nehézségekkel küzdő klubhoz, hogy legértékesebb játékosát elveszíti.

"Az is gond - tette hozzá -, hogy a Slovan nem garantálja, Ladányi visszatérhet a március 8. és 16. közötti bajnoki döntőre. Ha ezt is írásba adja, akkor Balázs azonnal utazhat, nem akarunk akadályt gördíteni a fejlődése elé! Amúgy semmi értelme nem lenne a finálénak, mert az Alba Volán-FeVita simán nyerne."

A szlovák bajnokságban jelenleg második helyen álló Slovan Bratislavában Ladányi már a vasárnapi bajnokin a harmadik sor centere lett volna. A csapat nem fizetett volna a Dunaújvárosnak - az elnök szerint miért adna pénzt, ha a május elsejei európai uniós csatlakozást követően úgyis nagy játékospiac nyílik meg -, viszont amennyiben Ladányit továbbadták volna, akkor annak az összegnek a fele a DAC-nak járna.

A január 11-ei Magyar Kupa-döntőn négyszer eredményes Ladányi - akinek szerződése a szezon végén lejár - sajnálja, hogy meghiúsult az üzlet, mert már régóta vár arra, hogy egy erős bajnokságban is kipróbálja magát. Mint mondta, mindkét felet megérti, s bízik benne, hogy nem esik kútba a szlovákiai ajánlat.