Vágólapra másolva!
Bár az első félidőben még csupán két góllal vezetett a Győri Graboplast ETO nőikézilabda-csapata, a végén nagyon sima, 26-20-as győzelmet aratott a bajnok Dunaferr ellen. A Ferencváros Debrecenben gyűjtötte be a számára oly' fontos pontokat.

Nőikézilabda-bajnokság, 14. forduló, elhalasztott mérkőzés:
Győri Graboplast ETO - Dunaferr SE 26-20 (13-11)
Győr, 2500 néző
vezette: Kékes Cs., Kékes P.
gól: Görbicz 7/1, Kovacicova 5, Mehlmann 4, Nitescu 3, Jókai 3/1, Borbás 2, Belső 1, Mörtel 1, illetve Radulovics 6/1, Ferling 4, Lovász 3, Nagy I. 3, Kindl 1, Gáspár 1, Stiener 1, Borbély 1
hetes: 3/2, illetve 2/1
kiállítás: 10, illetve 10 perc

Az alapszakasz-elsőség volt a tétje a nőikézilabda-bajnokság szuperrangadójának, amelyet szerdán Győrött rendeztek. Róth Kálmán együttese a bajnok Dunaferrt fogadta, nem túl kedvező előjelekkel. Az együttes a legutóbbi bajnoki mérkőzésen hatalmas meglepetésre kikapott Vácott, ráadásul elveszítette kulcsjátékosát, a részleges combizom-szakadást szenvedő Vérten Orsolyát is. A másik hiányzó a szerb beállós, Dokic volt, ezen a poszton a Dunaferr sem állt túl jól, hiszen a válogatott Bohus szintén sérülés miatt dőlt ki.

Bár a fél válogatott pályára lépett, a közös sikerek mintha háttérbe szorultak volna a klubrivalizálás miatt. Kőkemény csatát láthatott a Magvassy Sportcsarnok teltháznyi közönsége, hazai részről Nitescu és Mehlmann döngölte földbe Nagy Ivettet az első tíz perc során, mindezek azonban eltörpültek Lovász kegyetlen ütése mellett, az egykori győri, most Dunaferr-szélső Nitescut küldte padlóra.

Persze játék is folyt a pályán, Nitescu, majd Jókai két gyors góljával meglépett a Győr, s bár kisebb hullámvölgybe került a gárda (Radulovics zsinórban három gólt lőtt, s 5-4-re a Dunaferr át is vette a vezetést), a félidő felére állandósult a hazaiak háromgólos előnye. A gólgyártásban a Békéscsabáról szerződtetett jobbszélső, Kovacicova járt az élen, négy találatára a másik oldalon Radulovics ugyanennyivel válaszolt.

A 18. percre Pálinger védéseivel ismét megemberelte magát a bajnok, 9-6-ről Ferling és Gáspár találataival egyre zárkózott fel (9-8). A védekezés mindkét oldalon kemény és határozott volt, amíg az egyik oldalon Ferlinget semlegesítette kiválóan a győri fal, addig az újvárosiak szorításában a balátlövők sem tudtak érvényesülni.

A kapusok remekeltek, a ziccerek mellett Sirina Radulovics, Pálinger pedig Mehlmann hetesét védte. A 22. percben Róth Kálmán időt kért, a csapat remekül kihasználta a Bulath kiállítása miatti emberelőnyt (11-8), ez a roham ki is tartott a félidő végéig, amelyet az utolsó másodpercben elengedett Radulovics-bomba zárt (13-11).

Öt perc telt el gól nélkül a második játékrészből, mire a nagy kiállítási lázat követően Jókai végre betalált hetesből, majd fél perccel később akcióból is (15-11). Átlendült egy lélektani mélyponton az ETO, Lovász ugyan faragott a hátrányon, de Mehlmann, Nitescu, majd Mörtel révén 18-12-re alakult az eredmény.

Tíz perc alatt egy gól - siralmas Dunaferr-mérleg. Kiss Szilárd vezetőedző előbb leültette a kispadra Radulovicsot, majd időt kért, de a vereséget maximum késleltetni tudta, megakadályozni nem.

22-14-ről a vendégek ugyan őrült hajrába kezdtek, Nagy Ivett vezérletével 4-0-s sorozatot produkálva 22-18-ra feljöttek, ám a másik oldal szupertehetsége, Görbicz addig-addig birkózott a nálánál nagyobb védőkkel, míg begyömöszölte önmaga negyedik, csapata 23., megnyugtató gólját.

Öt perc alatt már nem tudott ötgólos különbséget behozni a Dunaferr, pláne nem emberhátrányban, Pigniczki büntetését Görbicz ismét kihasználta, az irányító a hajrában három gólt szerzett, döntő szerepet játszva csapata 26-20-as sikerében. Győzelmével a Győr nagy lépést tett az alapszakasz-elsőség felé.