Vágólapra másolva!
A vártnál gyengébb szereplés miatt döntő lépésre szánta el magát a MOL-Szolnok férfikosárlabda-csapatának vezetősége. A játékosok bérét ötven százalékkal csökkentették, amennyiben viszont nyolc közé jut az együttes, mindezt visszamenőleg megkapják a kosarasok.

A Szolnok férfikosárlabda-csapatának hivatalos honlapja szerint fontos változásokról határozott a klub vezetősége. "Elemeztük a csapatunk szereplését, talán mondani sem kell, hogy nem vagyunk elégedettek az eddig mutatott teljesítménnyel. Ezért új rendszert dolgoztunk ki február 1-jétől. Minden játékosnak ötven százalékkal csökkentettük a bérét. Ellenben, ha csapatunk az alapszakasz végén kiharcolja a legjobb nyolc közé jutást, akkor minden játékos visszamenőleg hozzájut a pénzéhez" - nyilatkozta dr. Nyerges Zsolt klubelnök.

A csapat egy új amerikai játékost is tesztel, a korábban érkező Derrick Straud maradt, Mike King helyett viszont a Memphis Grizzlies játékosát, Robert O'Kelleyt látja vendégül a Tiszaligetben. Az 1978. december 13-án született, 188 cm magas kosaras az észak-karolinai Wake Forest Universityn végzett, s négyéves tanulmányi ideje alatt az egyetem történetének második legjobb tripladobója lett. Az ő 288 hárompontosánál csak a korábbi NBA-játékos, Randolph Childress dobott többet, 329-et.

A kosaras legutóbb a CBL-ben szereplő Wilmington Wave Rockers együttesében játszott, de szerepelt már Európában is, például a belga Ubizen Echo Hasselt csapatában.

A gárda a sok beteg és sérült miatt eléhalasztotta bajnokiját, az Albacomp elleni mérkőzést március 31-én 18 órakor játsszák le a felek a Tiszaligeti Sportcsarnokban.

[origo]