Vágólapra másolva!
A német sportélet az utóbbi fél évben immár harmadik pszichikai betegét "termelte ki", a labdarúgók - a hannoveri Jan Simak és a müncheni Sebastian Deisler - után a február elsején Európa-bajnoki címet nyert kézilabdázó, Steffen Weber is depresszióval küzd.

A SG Kronau/Östringen kézilabdacsapatának 31 éves játékosa a Burn-out-szindrómával küszködik, amely gyakorlatilag azt jelenti, kiégett, nem érdekli semmi, nem érez elhivatottságot munkája, jelen esetben a kézilabdázás iránt. A német Bild szerint ez annak tükrében a legmeglepőbb, hogy Weber egyike most Németország legünnepeltebb sportolóinak.

"Nem tudok semminek sem örülni, még az Eb-aranynak sem. Hosszú ideje bánt ez a dolog, de 17 éves korom óta még soha sem éreztem ilyen rosszul magam" - ismerte el az 59-szeres válogatott. A 202 cm magas, 85 kg testsúlyú, wiesbadeni születésű kézilabdázó hozzátette, köszöni az aggodalmat, de egyelőre nem érzi, hogy pszichológusra lenne szüksége.

Burn-out-szindróma
Krónikus érzelmi megterhelések, elhúzódó stressz nyomán fellépő fizikai, szellemi és érzelmi kimerülés állapota, mely a reménytelenség, inkompetencia érzésével, a célok és ideálok elvesztésével jár. Fásultság, előítéletek, rosszkedv, rugalmatlanság, sematikus észlelések jellemzik.


"Tény, hogy Steffen egy hete megmagyarázhatatlan szédülésre panaszkodik, de a vizsgálatok nem állapítottak meg nála szervi bajt" - nyilatkozta a Handball Worldnek Kai Henninger, az SG Kronau/Östringen sajtószóvivője, de azt megerősítette, újabb vizsgálatoknak vetik alá a játékost.

Weber pénteken 25 percet játszott a Minden elleni, 28-28-as döntetlennel zárult bajnokin, s két gólt szerzett.