Vágólapra másolva!
Sérülése miatt sem az orosz irányító, Oleg Kulesov, sem a szerb átlövő, Nenad Perunicic nem léphet pályára a Magdeburg férfikézilabda-csapatában a Pick-Szeged elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben. Ott lesz viszont a pályán Stefan Kretzschmar, aki felépült lábműtétjét követően.

Két kulcsjátékosa nélkül lép pályára szombaton, Szegeden az SC Magdeburg férfikézilabda-csapata, amely a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzésén sem az orosz Oleg Kulesov, sem a szerb Nenad Perunicic játékára nem számíthat. Az irányító műtét után lábadozik, legkorábban február végén számíthat rá a szakvezetés, míg Perunicic továbbra is válloperációját nyögi.

Ott lesz viszont a pályán Stefan Kretzschmar, aki a hét végén már visszatért lábműtétjét követően, s hat góllal vette ki részét a HSV Hamburg elleni 32-27-es diadalból. Rajta kívül Joel Abati 8-szor, Grzegorz Tkaczyk 7-szer, Christian Schöne és Stefan Just 4-4 alkalommal volt eredményes, Bennet Wiegert, valamint Sigfus Sigurdsson egy-egy találatot jegyzett.

A Fotex spanyol ellenfelénél a legnagyobb hír, hogy újabb egy évre meghosszabbította szerződését Juan de Dios Román, a Ciudad Real vezetőedzője, aki valószínűleg érzi, egy év múlva még a mostaninál is jobb csapatot irányíthat. "Jövőre csak egy dolog biztos, hogy a horvát világbajnok szélső, Mirza Dzomba érkezik a csapathoz Veszprémből. Minden más csak találgatás lenne" - erősítette meg Román.

A csapat másik nagy fogása az Európa-bajnokság legjobbjának választott Ivano Balic megszerzése lenne, a szintén horvát irányító bevallotta, az eddig felmerülő Portland San Antoniótól érkezett ajánlat mellett a Barcelona és a Ciudad Real is verseng érte.

A gárda hét végén a spanyol bajnokság 8. helyén álló Teucro együttesét fogadta, s 16-8-as félidő után 33-24-re nyert, Stefansson 7, Entrerríos 5, Pajovic 4 gólt szerzett.