Vágólapra másolva!
Szombaton mind az öt nemzetközi kupában érdekelt magyar kézilabdacsapat vereséget szenvedett. A férfi BL-ben ráadásul a Fotexnek és a Picknek is hatalmas bravúrra lenne szüksége a továbbjutáshoz, mivel a veszprémiek kilencgólos vereséget szenvedtek a Ciudad Real otthonában, a szegediek pedig otthon kaptak ki a Magdeburgtól. A női BL-ben a Ferencvárost öt góllal verte az Elda Prestigio, így az utolsó, hatodik fordulóban dől el, melyik csapat jut a negyeddöntőbe.

Férfi BL, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Ciudad Real (spanyol) - Fotex KC Veszprém 33-24 (17-11)
gól:
Dusebajev 9, Zaky 5, Trives 4, Julios, Kallman, Entrerrios, Stefansson 3-3, Joulen 2, Dinart 1, illetve Dzomba 7, Lazarov 6, Pásztor 4, Buday, Perez, Goluza 2-2, Nikolic 1

Két kimaradt hazai büntetővel indult a csata, majd a gólgyártást az a Dzomba kezdte meg, aki a következő idénytől éppen a Ciudad Realt erősíti majd. A találkozó elején a gyors Veszprém vezetett, ráadásul Sterbik remekül védett, a spanyolok futottak az eredmény után. Miután a vendégek Dzomba negyedik találatával 7-5-re elhúztak (12. perc), a Ciudad Real edzője időt kért. Később nőtt a vendégelőny (8-5), de védekezési stílust váltottak a hazaiak, s megint szoros lett az összecsapás, amire a veszprémi tréner is időkéréssel válaszolt.

8-8-nál, amikor emberhátrányba került a Fotex, a kézsérüléséből felépült, azonban még nem százszázalékos formában lévő Perez is pályára lépett, de nem tudott segíteni. A Ciudad Real megszakítás nélkül féltucat gólt dobott, s 11-8-ra ellépett. A szünetig hátralévő időben a 35 éves Dusebajev pillanatai következtek, három gólt lőtt és értékes passzokat adott, így nőtt a spanyolok előnye.

A fordulást követően Dzomba és Lazarov talált be, a védekezés is feljavult, s csökkent a különbség. Ezután felváltva voltak eredményesek a csapatok, de nagyon meg kellett harcolni egy-egy gólért, mert a védőfalak hihetetlenül keményen zártak.

Közben Pásztor saját térfeléről dobott gólt, miután a hazai kapus, Hombrados indítást remélt, s tévedett. Ez azonban nem törte meg a riválist, hanem gyorsan visszaállt a félidei előny. Ekkor Sterbiket Fazekas váltotta a kapuban.

Változatlanul nem találta a Ciudad Real védekezésének ellenszerét a fáradó Veszprém, s az idő csak telt. A hazaiak sziporkáztak, és az "örökifjú" Dusebajev vezérletével már 29-21-re vezettek. Később emberelőnybe került a Fotex, remekül élt az alkalommal, és megint sikerült faragni a hátrányból (29-24). Azonos létszám mellett viszont a hazaiak megint visszavették az irányítást.

A visszavágót jövő szombaton rendezik Veszprémben.