Vágólapra másolva!
Csupán negyedórán keresztül tudott komoly ellenállást kifejteni a német Trier nőikézilabda-csapata a Dunaferr ellen, végül a magyar bajnok 14-10-es félidő után 30-22-re nyert, s az utolsó fordulótól függetlenül továbbjutott csoportjából. Bravúros sikert ért el a Vác is, amely a KEK-ben a francia Nimes otthonában diadalmaskodott 24-21-re.

nőikézilabda-BL, 5. forduló, A csoport
Dunaferr SE - DJK/MJC Trier (német) 30-22 (14-10)
gól:
Ferling 10/8, Radulovics 6/2, Kulcsár 5, Nagy 3, Lovász 2, Bulath, Gáspár, Pigniczki, Kindl 1-1, illetve Baumbach 7/1, Bohm 6/3, Althaus 4, Meier 3, Mozgovaja, Henker 1-1.

Nem véletlenül nyilatkozott úgy Kiss Szilárd, a Dunaferr nőikézilabda-csapatának vezetőedzője, a német Trier együttese az utóbbi hetekben komoly formajavuláson ment keresztül, így nagy csatára lehet számítani a Bajnokok Ligája csoportmérkőzések 5. fordulójában.

A magyar bajnok előtt nagy lehetőség állt, a csoportból ugyanis az orosz Lada Toljatti már továbbjutott (miután legyőzte a Valenciát), s Radulovicsék is csatlakozhattak volna az elitmezőnyhöz.

A meccs német fölénnyel kezdődött, az első magyar gólra négy percet kellett várni, akkor Radulovics büntetőből tudta bevenni Gräfer kapuját. Baumbach és Althaus állandó nyomás alatt tartotta Pálinger kapuját, s a Dunaferr csupán a 15. percben tudta átvenni a vezetést a pillanatokkal később debütáló Kulcsár Anita találatával (6-5).

Magára talált a Dunaferr, el is húzott 2-3 góllal, s annak ellenére, hogy a félidő közepén 10-8-nál kicsit lankadt a két gárda góllövő kedve, Lovász, majd Gáspár révén 12-9-re nőtt az előny.

Az utolsó két perc izgalmasan alakult: Althaus faragott az előnyön, sőt Gáspár kiállítása miatt előnybe is került a német gárda, "szerencsére" Scholl is "durvult", öt-öt ellen Ferling két hetest is biztosan értékesített, s a szünetre négyre nőtt az előny (14-10).

A második játékrészben már egyértelművé vált a hazai fölény, kidomborodott az a tudásbeli fölény, ami anno Trierben, az első, döntetlenül végződött csoportmérkőzésen nem sikerült. Kulcsár kiválóan játszott, Pálinger amikor kellett, remekelt, a félidő közepén így 22-15-nél nyugodtan hátra lehetett dőlni.

Az utolsó negyedóra gáláelőadást hozott, Ferling nem tudott hibázni, tíz góljával a találkozó legeredményesebbjeként zárt. A végén ugyan Radulovics és Pigniczki is "kipontozódott" harmadik kétperces büntetésével, s 28-18-ról még felkapaszkodott 28-21-re az ellenfél, Kulcsár ötödik góljával beállította a 30-22-es végeredményt.

A Dunaferr továbbjutott, hogy első vagy második helyen, arról az egy hét múlva esedékes, hazai, Tojatti elleni meccs dönt majd.

Kiss Szilárd, a Dunaferr vezetőedzője: "Összességében leszámítva az első negyedórát mind az eredménnyel, mind a játékkal elégedett voltam. A második félidőben felülmúltuk ellenfelünket, nem tudtak mit kezdeni védekezésünkkel."