Vágólapra másolva!
A Szolnoki MÁV-Coop SE nőikosárlabda-csapata elvesztette az Európa-kupa két győzelemig tartó negyeddöntőjének második mérkőzését az olasz La Spezia otthonában, ezzel a párharc 1-1-re áll.

Eredmény:
BC La Spezia (olasz) - Szolnoki MÁV-Coop SE 78-65 (25-11, 19-24, 14-13, 20-17)
La Spezia, 1000 néző
a magyar csapat legjobb dobói: Englert 11, Papp 10, Hibbert 10

A legjobb 8-ba jutással fennállása legnagyobb sikerét elérő Szolnok tehát a harmadik mérkőzésen vívhatja ki a részvételt a legjobb négy között. Az utolsó összecsapást Szolnokon játsszák jövő csütörtökön.

Tapodi Péter, a szolnokiak vezetőedzője: "Gyengén kezdtünk, és bár a folytatásban három negyeden át jól játszottunk, már nem tudtunk az olaszok fölé kerekedni. Otthon kell kiharcolnunk a Final Fourba kerülést.

A Szolnok mellett még két nőikosárlabda-csapat kényszerül harmadik mérkőzést játszani az Európa-kupa negyeddöntőjében. Két találkozó után csak az orosz BZ Szanktpetyerszburg jutott be a Final Fourba, miután Olaszországban is legyőzte a 2001-ben Európa legjobbjává választott és Eb-aranyérmes francia Cathy Melainnel, valamint a világbajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes - Sopronban is megfordult - brazil Alessandrával felálló IR Veneziát.

További eredmények:
USO Mondeville (francia) - Dinamo Moszkva (orosz) 72-58
a párharc állása:1-1

ZKK Vojvodina (szerb-montenegrói) - Fenerbahce (török) 64-53
a párharc állása: 1-1

IR Venezia (olasz) - BZ Szanktpetyerszburg (orosz) 66-85
továbbjutott: a Szanktpetyerszburg, 2-0-s összesítéssel