Vágólapra másolva!
Hiába vezetett az első félidőben már négy góllal is, végül 30-29-es vereséget szenvedett a Ferencváros nőikézilabda-csapata hazai pályán a bajnok Dunaferr ellen. Az újvárosiaktól Radulovics tíz, Ferling hét, Kulcsár pedig hat gólt szerzett, a zöldek legjobbja a nyolc találattal záró Tóth Tímea volt.

Nőikézilabda-bajnokság, 19. forduló:
Ferencváros - Dunaferr SE 29-30 (12-13)
Kőbányai út, 1200 néző
vezette: Dobrovits, Tájok
gól: Tóth 8, Kocsik 6/6, Uhrakova 6, Mravikova 3, Kirsner 2, Rábai 2, Pádár M. 1, Barna 1, illetve Radulovics 10, Ferling 7/1, Kulcsár 6, Lovász 5, Kindl 1, Nagy I. 1
hetes: 7/6, illetve 2/1
kiállítás: 6, illetve 18 perc

Nem kis tétje volt a Ferencváros-Dunaferr nőikézilabda-mérkőzésnek, a 19. fordulóban ugyanis az alapszakasz-elsőségért léptek pályára Bajnokok Ligája-résztvevőink. A hazaiak esetleges győzelmükkel befoghatták volna a listavezetőt, s mivel az elmúlt években (leszámítva a tavalyi alapszakaszbeli 29-26-os Dunaferr-sikert) szinte kivétel nélkül a zöldek nyertek a Népligetben, joggal reménykedtek a szurkolók.

Ha babonás a Dunaferr, akkor mellette - Kulcsár Anita érkezése mellett - az is szólt, hogy ugyanaz a Dobrovits, Tájok kettős dirigálta a mérkőzést, akik irányításával a nyolcadik fordulóban, Dunaújvárosban a szezon során egyszer már nyert a bajnok (20-18).

Parádésan kezdte a mérkőzést a Ferencváros, a közönség tombolt is, miután Kirsner, majd Tóth góljaival gyorsan 2-0-s előnyre tett szert. Ez az idilli állapot mindössze három percig tartott, a Dunaferr gyorsan magára talált, Ferling, majd Radulovics jelezte, jó formában van, és ha Nagy Ivett nem hamarkodja el ziccerét, s a léc helyett a kaput választja, akkor öt perc után a vendégeknél lehetett volna az előny.

No nem mintha erre sokáig várni kellett volna: a 11. percben Ferling találatával 5-4-re vezetett először a Dunaferr. Túlságosan megnyugodott a bajnok, ezt a Fradi remekül használta ki, s Kocsik két hetesét követően Barna szinte az alapvonalról lőtt gólt Pálingernek, beköszönt Uhrakova is, s a félidő derekára 9-5-re húzott el a zöld-fehér együttes.

Aztán mintha megelégedett volna ezzel, elrontott labdák tömkelege, egy-két Pálinger-védés, s a 22. percben Ferling büntetőből egyenlített (9-9). A Fradi nagyon bután kézilabdázott ebben a periódusban, a nagy akarásra és a szertelenségre jellemző, hogy Kamper cseréhez lefutva is ki tudta magát állíttatni...

A félidőt Gáspár és Uhrakova csatája (kettős kiállítást ért az akció), majd Pádár Margit gólja zárta le, az öltözőbe a Dunaferr mehetett előnnyel (12-13).

Lendületesen kezdte a második 30 percet is a Ferencváros, még a reprezentáló futballcsapat tagjai is letették kis időre telefonjaikat, amikor a 38. percben Mravikova 17-17-re egyenlített. A vezetés lehetősége hosszú percekig ott volt Németh András tanítványainak a kezében, de képtelenek voltak ezzel élni.

20-20 után Kulcsár, Radulovics és Ferling együtt vette a hátára a bajnokot, a gyenge védekezés és Sugár bravúrjai nélkül a Fradi csak vergődött. Az utolsó negyedórára érkezett Miklosova, akinek beállításával legalább nem lett minden lövésből gól, de Tóth, valamint Uhrakova hiába nyújtott jó teljesítményt a hajrára, Kocsik hajrában kihagyott hetesével még a pontszerzés lehetősége is elúszott a Fradi számára.

A Dunaferr bajnokhoz méltóan, megérdemelten nyert 30-29-re, az újvárosiak győzelmét még az sem tudta megakadályozni, hogy a hazaiak három kiállításával ellentétben kőkemény védekezésüknek "köszönhetően" 18 percet töltöttek a büntetőpadon.

Pincési László