Társoldalunk:

Távozott a DKSK szakvezetője

Pénteken érkeznek meg a férfi Európa-kupa Közép-európai főcsoportjának debreceni négyes döntőjébe jutott külföldi csapatok, a német bajnokság 10. helyén álló MBC Weissenfels és a 12. TSK Würzburg, illetve a cseh pontvadászat jelenlegi másodikja, a BVV Brno.

A vendégek még aznap délután edzenek, a Final Four programja pedig szombaton indul: fél négytől a két német csapat játszik, azt követően kerül sor az ünnepélyes megnyitóra, majd 18 órakor a Debreceni Vadkakasok a Brno ellen lépnek pályára. Vasárnap négykor kezdődik a bronzmérkőzés, hat órától pedig a konferenciadöntő.

Az Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 1875 ülőhely található, de az állóhelyekkel együtt mintegy 2300 nézője lehet a találkozóknak. A kosárlabdaklub irodájában 800 és 1500 forintért még kaphatók belépők a fináléra.

Ráthonyi Tamás vezetőedző a házigazda Vadkakasok célját úgy határozta meg, hogy szeretnének döntőt játszani. A csapatban több játékos is kisebb sérüléssel bajlódik, de a december 13. óta veretlen debreceniek várhatóan a lehető legjobb összeállításban léphetnek pályára a pénteki elődöntőben.

A négy főcsoport fináléinak győztesei kerülnek az Európa-kupa nagydöntőjébe, amelyre március 27-28-án kerül sor.

A debreceni műsor:
szombat, elődöntő:
MBC Weissenfels (német) - TSK Würzburg (német) - 15.30 ó
Debreceni Vadkakasok - BVV Brno (cseh) - 18
vasárnap:
mérkőzés a 3. helyért - 16 ó
döntő - 18

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK