Vágólapra másolva!
A Vasas 9-7-re legyőzte a Partizan Beogradot a férfivízilabda-Euroligában, a csoportmérkőzések 4. fordulójában, s ezzel megerősítette második helyét a B betűjelű négyesben. A LEN-kupában a Ferencváros legyőzte ugyan a görög Vuliagmenit, ennek ellenére búcsúzott a nemzetközi porondtól.

Euroliga, 4. forduló, B-csoport:
Vasas-Plaket-Euroleasing - Partizan Beograd (szerb-montenegrói) 9-7 (3-2, 3-1, 1-1, 2-3)
a magyar gólszerzők:
Varga T. 5, Madaras 2, Steinmetz Á., Kásás 1-1

Jóllehet, idegenben 8-5-re nyert a Vasas, de egyáltalán nem ígérkezett könnyűnek a budapesti visszavágó. Nem is volt az, különösen, hogy az elején kissé álmatagul kezdett a piros-kék gárda. 1-0-ra, majd 2-1-re is a szerb alakulat vezetett, amikor megrázta magát a Kásás Zoltán irányította angyalföldi együttes és fordított 4-2-re.

Varga Tamás brillírozott, akinek sem távoli bombáival, sem bődületes erejű büntetőjével szemben nem volt ellenszere a rivális kapusának. A meccs félidejére 6-3-ra javult tovább az állás: Steinmetz Ádám álomszép centergólja, amelyet a víz alól, "vakon" ejtett a Partizan hálójába, majd Madaras második, újabb távolsági csúcsot érő találata egyformán pólósmesekönyvbe illő volt.

A harmadik hét percben visszaesett a Vasas, majd az átmeneti kátyúból megint Varga T. rángatta ki a csapatát, aki negyedszer is sistergő lövéssel vette be a belgrádi kaput.

Kásás Tamás szépségdíjas, elhajlásos találatát követően, már a záró játékrészben, Varga T. második büntetőjéből ötödik gólját szerezte, ami 9-6-os magyar vezetést jelentett. Bár a végén a Partizan közelebb került a Vasashoz, kétség sem fért hozzá, hogy a jobbik csapat győzött, mégha az angyalföldiek mestere igen kritikusan nyilatkozott is a gárda teljesítményéről.

Kásás Zoltán, a Vasas edzője: "Csak a győzelemhez lehet gratulálni, mert megint pocsékul játszottunk. Számomra ez elfogadhatatlan, egy ilyen jó játékosokból álló csapat, mint a miénk, ilyen hibákat nem követhet el. Varga Tamás jól játszott, belőtte helyzeteit, Németh kapust is dicséret illeti, de a hét kapott gólból legalább négyet jobb védekezéssel el kellett volna tudnunk kerülni."

Vasárnap játsszák:
CN Barceloneta (spanyol) - Olimpiakosz Pireusz (görög)

A csoport állása:
1. CN Barceloneta (spanyol) 6 pont
2. Vasas 5
3. Olimpiakosz Pireusz 2
4. Partizan Beograd 1

Az 5. fordulóban, március 13-án: Olimpiakosz-Vasas.