Vágólapra másolva!
Hasonlóan a 2002-es nőikézilabda-BL elődöntőihez ismét a hajrára szeretne játékosokat igazolni a macedón Kometal Szkopje és a szerb-montenegrói Podgorica együttese. Előbbi két Toljatti-sztárt szemelt ki, s visszavárja Kaproncáról Budimirt, míg a Dunaferr negyeddöntőbeli ellenfele a román Lucát és a szerb Knezevicet csábítja.

Két éve már megtapasztalhatta egy nőikézilabda-csapatunk - akkor a Ferencváros -, milyen buta szabályt tart életben az Európai Kézilabda Szövetség, amely gyakorlatilag nem vezetett be átigazolási időszakot, így akár nemzetközi kupa döntőjére is szerződtethet új játékost.

2002 tavaszán a macedón Kometal Szkopje, román válogatott Luminita Dinu személyében világklasszis kapussal verte ki előbb a Larvikot, majd győzte le a fővárosi zöldeket a fináléban, de a szerb-montenegrói Buducnost Podgorica is élt a lehetőséggel, s az előndöben Ljiljana Knezevic, valamint Ana Vojcic révén vetett be titkos fegyvert.

A helyzet most sem más: a Podgorica és a Szkopje ugyanis ismét ilyen lépésen töri a fejét. A román Gazeta Sporturilor információja szerint a Dunaferr BL-negyeddöntős ellenfele a dán Randers román játékosát, Steluta Lucát szeretné kölcsönvenni, s egy hónapra 5000 eurót adna érte, ám a skandinávok szakvezetője, Kjersti Grini minden bizonnyal elutasítja ezt az ajánlatot. A másik kiszemelt ismét Ljiljana Knezevic, aki ezúttal Nisből ugrana be a BL-folytatásra.

A Szkopje (immáron Kometal Gjorche Petrov néven) két Toljatti-sztár szemelt ki, ám mivel a Lada is versenyben van még, egyelőre szó sem lehet Marina Naukovics és Oxana Pal szerződtetéséről. Az már sokkal valószínűbb, hogy a nyáron nagy dérrel-dúrral távozó Andrijana Budimir érkezne vissza a horvát Podravka Koprivnicától, pótolandó a sérülés miatt kiesett ukrán átlövőt, Olena Cigicát.