Vágólapra másolva!
A BK Gambrinus Brno hivatalos honlapjáról nyert információ szerint a MiZo-Pécsi VSK lesz a házigazdája a nőikosárlabda Euroliga négyes döntőjének, amit április 16. és 18. között rendeznek. A hivatalos végeredmény bejelentése az MTI szerint akár szerdára vagy csütörtökre is elhúzódhat.

A PAP lengyel hírügynökség úgy tudja: a nemzetközi szövetség európai szekciójának (FIBA Europe) fellebbviteli bizottsága csaknem 10 órán át hallgatta az orosz Jekatyerinburg és a cseh Brno képviselőinek érveit. Az uráli klubot - melynek negyeddöntőbeli ellenfele, a Brno játék nélkül jutott a Final Fourba - azért zárták ki, mert két amerikai légiósát, DeLisha Miltont és Yolanda Griffitht hamis grúz útlevelekkel szerepeltette.

"Az oroszok el akarják érni a döntés és a 75 ezer eurós bírság megsemmisítését. Információim szerint az utolsó szót csak szerdán vagy csütörtökön mondják ki az ügyben, így addig nem hirdethetik ki a zárótorna helyszínét sem" - jelentette ki Marek Palus, a lengyel szövetség elnöke, aki egyben a FIBA Europe jogi bizottságának a vezetője.

Rózsa Gábor, a MiZo-Pécsi VSK ügyvezető igazgatója a távirati irodának megerősítette: a FIBA Europe titkárságvezetőjétől kapott hír szerint is legelőbb szerdán várható állásfoglalás a Final Four helyszínéről. A PVSK-n kívül még a lengyel Gdynia és a francia Valenciennes harcolta ki a részvételt a négyes döntőben.

Ch. Gáll András