Vágólapra másolva!
Kedd után szerdán, sőt még csütörtökön sem született meg a hivatalos döntés a nőikosárlabda Euroliga négyes döntőjének helyszínéről. A FIBA Europe fellebbviteli bizottsága szakadatlanul ülésezik a Jekatyerinburg fellebbezéséről, de az elnöklő bíró még mindig nem hozta meg - vagy nem merte meghozni - a határozatot. Nem hivatalosan azonban már régóta Pécs tekinthető a rendező városnak.

A FIBA Europe egyik - nevének elhallgatását kérő - munkatársa elárulta az [origo]-nak, hogy a szövetség álláspontja szerint a két amerikai kosaras, DeLisha Milton és Yolanda Griffith hamis grúz útlevéllel szerepelt a Jekatyerinburg csapatában, és ezért érvényben kell maradnia az uráli együttes kizárásának, továbbá az 50 ezer eurós pénzbüntetésnek. Az oroszok azonban foggal-körömmel küzdenek, érvelnek, s a fellebbviteli bizottság elnöke - akinek polgári foglalkozása bíró - egyelőre képtelen meghozni a döntést. Márpedig addig hivatalosan nem is hirdethetnek győztest a Final Four (április 16-18.) helyszínét illetően, hiszen Jekatyerinburg és Brno is pályázik a lebonyolításra.

Nem hivatalosan azonban a MiZo-Pécsi VSK a licit győztese, a baranyaiak adták be a legjobb pályázatot, azonban eredményt egyelőre nem lehet hirdetni. Legalábbis hivatalosan nem. A Brno honlapja ettől függetlenül már szerdán, a hivatalos szlovák hírügynökség pedig csütörtökön közölte, hogy Pécs rendezi a Final Fourt.

Ch. G. A.