Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Kosárlabda Szövetség négynapos huzavona után bejelentette, hogy a MiZo-Pécsi VSK rendezheti meg a női Euroliga négyes döntőjét április 16. és 18. között.

A sorozat zárótornájának lebonyolítására mind a négy résztvevő jelentkezett, de az illetékesek végül - az előzetes értesüléseket igazolva - a baranyaiak ajánlatát fogadták el. Az eredményhirdetésre elvileg már kedden sor került volna, de a két amerikai légiósának hamis grúz útlevele miatt kizárt orosz Jekatyerinburg a fellebbviteli bizottsághoz fordult, hogy mégis lejátszhassa negyeddöntőjét a cseh Brno ellen.

"A FIBA Europe csökkentette az oroszok 75 ezer eurós bírságát, de a kizárást helybenhagyta. Miután tisztázódott a helyzet, végül nagy örömünkre a mi jelentkezésünket fogadták el" - mondta megkönnyebbülten Rózsa Gábor, a baranyai klub ügyvezető igazgatója.

A vendéglátókon kívül a cseh Gambrinus Brno, a lengyel VBW Clyma Gdynia és a negyeddöntőben az Euroleasing-Orsi Sopront búcsúztató francia US Valenciennes jutott a Final Fourba. A PVSK másodszor került be a négyes döntőbe, miután 2001-ben bronzéremmel tért haza a szicíliai Messinából.

A Final Fourt élőben közvetíti majd a Sport1.

A Final Four menetrendje:
április 16., elődöntő:
Gambrinus Brno (cseh)-VBW Clyma Gdynia (lengyel)
MIZO-PÉCSI VSK - US Valenciennes (francia)

április 18., helyosztók:
a 3. helyért
döntő

Eddigi helyszínek és győztesek:
1997: Larissza (Görögország), CJM Bourges (francia)
1998: Bourges (Franciaország), CJM Bourges
1999: Brno (Csehország), SCP Ruzomberok (szlovák)
2000: Rózsahegy (Szlovákia), SCP Ruzomberok
2001: Messina (Olaszország), Bourges, 3. Pécsi VSK
2002: Lievin (Franciaország), US Valenciennes (francia)
2003: Bourges (Franciaország), UMMC Jekatyerinburg (orosz)