Vágólapra másolva!
Március 19-én, pénteken hivatalosan is bejelentette a Pick Szeged férfikézilabda-csapata elnökségének Nikola Eklemovic, nem hosszabbítja meg szerződését a Tisza-parti együttessel. A szerb-montenegrói irányítónak spanyol ajánlata van, de szerb lapok tudni vélik, a Fotexhez szerződik. A női bajnokságban edzőváltás történt, Debrecenben Balogh Zoltán helyét Varga József vette át.

Nikola Eklemovic a Pick-Szeged szerb válogatott irányítója, pénteken bejelentette a klub elnökségének, hogy nem hosszabbítja meg a nyáron lejáró szerződését. A klub hivatalos honlapja szerint, a játékos indokai között azt szerepelt, hogy öt év után illik váltani, és meg akarja ismerni más nemzet kultúráját, újabb nyelvet szeretne megtanulni.

Arról, hogy hol folytatja, nem nyilatkozott, kérői között francia, spanyol és német csapat is akad. (Ami érdekes, szerb lapok szerint a játékos már megegyezett a Fotex együttesével.)

"Kővári Árpád elnökkel már az év elején elkezdtünk tárgyalni a szerződésem meghosszabbításáról. Az összegben is szinte megegyeztünk, de az aláírás időpontja előtt olyan ajánlatot kaptam, itthonról és külföldről, hogy tárgytalanná vált a Pickben maradásom. Hogy végül melyiket választom, azt ráérek még eldönteni. Azt hiszem, megvárom vele a bajnokság végét" - nyilatkozta a Délmagyarországnak az irányító.

Kővári Árpád klubelnök elmondta, Eklemovic helyére a szlovéniai Eb-n kiválóan játszó, szintén szerb válogatott Andjelkovic személyében meg is találták az utódot, de a klub tárgyal még egy ukrán, horvát irányítóval, valamint Mezei tehermentesítése miatt Djurkoviccsal.