Társoldalunk:

Budapest vendége: a kanadai hokiválogatott

Szeretne ott lenni a sportág feltalálóinak magyar válogatott elleni fellépésén, a Budapest Sportarénában? Vegyen részt az [origo] sms-játékán, és legyen egyike a szerencsés belépőjegy-nyerteseknek, vagy gazdagodjon hokiereklyékkel!

Nem mindennapi élményben lehet részük azoknak, akik április 20-án kilátogatnak a Budapest Sportarénába: a legnagyobb magyar sportcsarnok jegén ugyanis a lehető legjobb összeállításában fellépő kanadai nemzeti csapat lesz a magyar válogatott ellenfele.

Az összecsapás létrejöttében elévülhetetlen érdemei vannak a szlovák szakember, Dusan Kapusta által vezetett magyar csapatnak, hiszen Ocskayék a február 3-i, székesfehérvári összecsapáson alaposan megszorongatták világhírű ellenfelüket, ezért a világbajnoki cím védői úgy gondolták: megfelelő ellenfél számukra nemzeti válogatottunk egy újabb felkészülési mérkőzésre, amely a tengerentúliak főpróbájának számít a prágai A csoportos vb előtt.

A juharlevelesek a megszokott módon, a Stanley-kupában már nem érdekelt NHL-csapatok játékosaiból álló együttessel érkeznek kelet-európai túrájuk első állomására, Budapestre, hogy aztán feltöltődve, valamint a Kapusta-csapat elleni összecsapás tapasztalataival felvértezve vághassanak neki az április 24-én rajtoló világbajnokságnak.

A magyar válogatottnak a kiemelkedő ellenfél mellett a fáradtsággal is meg kell majd küzdenie, hiszen Palkovicsék alig két nappal a norvégiai Divízió I-es vb befejezése után veszik fel a küzdelmet az egykori St. Louis-edző, Joel Quenneville tanítványaival.

Nemzeti csapatunkat azonban nem kell félteni: a mostoha körülmények ellenére folyamatosan, évek óta kiválóan teljesítő válogatott minden bizonnyal megállja a helyét ezúttal is, csakúgy, mint a februári összecsapáson, vagy a tavalyi budapesti vb-n, vagy a magyar hokitörténelem aranylapjaira kívánkozó 2002-es, Dunaújvárosban, valamint Székesfehérváron lebonyolított Divízió I-es világbajnokságon, ahol csak az utolsó meccsen, a dánoktól elszenvedett vereség miatt maradtak le Kangyalék az A csoportról.

Ha Ön is látni kívánja a nem mindennapi sportélményt, és még nincsen jegye a magyar-kanadai összecsapásra, akkor játsszon velünk, legyen a szerencsés belépő-nyertesek egyike, vagy nyerjen juharleveles mezt, esetleg egy igazi hokiütőt.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK