Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség elnökségi ülésén számos döntés született az oslói Divizió I-es világbajnokságra készülő felnőtt válogatottal kapcsolatban. A csapat tagjai összesen 20 millió forintot kapnak az első, 10 milliót a második, illetve 5 milliót a harmadik helyezésért. A felkészülésért összesen 2 millióhoz jutnak az együttes tagjai, akiktől a bronzérem a minimális elvárás.

Mindenestre nem lesz könnyű feladat, mivel az olimpiai negyedik, az A csoportból tavaly kiesett fehérorosz, valamint a norvég, a brit, a holland és a divízió II-ből felkerült belga együttes lesz az ellenfél. A győztes jövőre már a legjobbak között szerepelhet, az utolsó pedig kiesik.

A norvégiai megméretés után, április 20-án Kanada lesz az ellenfél, keddig már több mint hétezer belépő elkelt, s csupán néhány száz jegy vár gazdára. A találkozóért 2 millió forintos juttatásban részesülnek a magyar válogatott játékosai.

A vasárnap rajtoló ifjúsági - 18 éven aluliak - Divizió II-es világbajnokságon résztvevő csapat névsorának elfogadása ezúttal nem volt egyértelmű, ugyanis a Ferencváros kapusa, Hetényi Zoltán egy szövevényes fegyelmi ügy érintettje. Klubja azt kérte, ne engedjék részt venni a világbajnokságon. Az elnökség - amellett, hogy új eljárás lefolytatására kötelezte a fegyelmi bizottságot - úgy döntött: a rendkívül tehetséges játékostól nem veszi el a hazai vb-n való részvétel lehetőségét, így Hetényi ott lehet a feljutásért harcoló együttes mérkőzésein a debreceni Főnix-csarnokban.