Vágólapra másolva!
A döntőben már érvényesült a szentpéterváriak nagyobb rutinja, így a Szolnoki MÁV-Coop nőikosárlabda-csapata ezüstérmes lett az Európa-kupában. A vasárnap, Isztambulban rendezett döntőben az orosz Baltijszkaja Zvezda 68-64-re legyőzte a magyar bajnokság jelenlegi második helyezettjét.

A szolnokiak a második negyedben már 11 ponttal is vezettek, de a hajrája elfogyott az erő és a tudomány, s a sokkal rutinosabb játékosokat felvonultató orosz csapat a végén felülkerekedett. A szentpéterváriaknál olyan klasszisok játszottak, mint a sokszoros orosz - és azt megelőzően szovjet - válogatott, olimpiai bajnok Sakirova és Rutkovszkaja, valamint a két amerikai sztár, Walker és Sharp.

A döntőben:
Baltijszkaja Zvezda (orosz) - Szolnoki MÁV-Coop (magyar) 68-64 (19-15, 11-21, 18-14, 20-14)
Isztambul, 1000 néző
vezette: Betancor (spanyol) és Julien (francia)
Zvezda: Mironova 18, Sharp 2, Rutkovszkaja 7, Walker 14, Sakirova 14. csere: Csugunova 2, Perevoznyikova 9, Nyevzorova 2.
Szolnok: Djelmis 10, Csákány 4, Hibbert 11, Farmer 16, Perovic 4. Csere: Englert 8, Bjelica 5, Papp K. 6.

Tapodi Péter, a szolnokiak szakvezetője percekkel a mérkőzés lefújása után nyilatkozott az [origo]-nak: "Sok minden megnyilvánult a végeredményben, például a péterváriak lényegesen nagyobb költségvetése, rutinja, s az a körülmény is, hogy a bírók jobban tisztelték őket. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy csaltak, csak éppen a kritikus helyzetekben nem kaptuk meg azokat az ítéleteket, amelyeket egy ismertebb, tapasztaltabb csapat rendszerint megkap. Az új-zélandi Farmer volt csapatunk legjobbja, különdíjat is kapott. Most már arccal a magyar bajnokság felé fordulunk, szeretnénk elcsípni az Euroliga-indulást jelentő első két hely valamelyikét."

A harmadik helyért:
Dinamo Moszkva (orosz) - Fenerbache (török) 76-72 (20-17, 15-23, 9-6, 20-18, 12-8)

Ch. Gáll András