Vágólapra másolva!
Minden kétséget kizáróan világsztárok lépnek jégre a kanadai jégkorong-válogatott színeiben a Budapest Sportarénában április 20-án sorra kerülő Magyarország elleni barátságos mérkőzésen, majd az azt követő csehországi világbajnokságon.

A vb-címvédő, olimpiai bajnok tengerentúli gárda szövetségi kapitánya, Joel Quenneville magyar idő szerint kedd hajnalban 11 játékosnak küldött meghívót. A teljes keret közvetlenül a vb előtt alakul ki. A szakvezető csak olyan hokisokra számíthat, akiknek klubjai már nem érdekeltek az NHL rájátszásában.

A két kapus igazi szupersztár: Roberto Luongo (Florida Panthers) ebben az idényben több NHL-rekordot is megdöntött, míg társa, Jean-Sebastien Giguere tavaly döntős volt az Anaheim Mighty Ducksszal, mi több, ő lett a playoff legértékesebb játékosa (Conn Smythe Trófea).

A csatársor is roppant erős lesz. Bekerült a keretbe a harmadmagával gólkirály (Maurice Richard Trófea) Rick Nash (Columbus Blue Jackets). Az All-Star-válogatott játékos az NHL történetének legfiatalabb "mesterlövésze", június 16-án még csak 20 éves lesz. Dany Heatley, az Atlanta Thrashers klasszisa is ott lesz a BSA-ban. Ő 2002-ben az év újonca (Calder Trófea) volt, tavaly az All-Star-gála legjobbja lett rekord-beállításnak számító négy góllal. Nyáron aztán közlekedési balesetet okozott, amelyben klubtársa, Dan Snyder életét vesztette, ő maga pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy csak az alapszakasz utolsó 31 mérkőzésén szerepelhetett.

A kijelölt 11 játékos közül négyen - Luongo, Heatley, Jay Bouwmeester, valamint Daniel Briere - tagjai voltak a tavaly világbajnok gárdának.

Az eddigi keret:
kapusok:
Jean-Sebastien Giguere (Anaheim Mighty Ducks)
Roberto Luongo (Florida Panthers)
hátvédek:
Jay Bouwmeester (Florida)
Willie Mitchell (Minnesota Wild)
Derek Morris (Phoenix Coyotes)
Nick Schultz (Minnesota)
csatárok:
Daniel Briere (Buffalo Sabres)
Dany Heatley (Atlanta Thrashers)
Rick Nash (Columbus Blue Jackets)
Justin Williams (Carolina Hurricanes)
Rob Niedermayer (Anaheim)