Vágólapra másolva!
Pénteken a francia US Valenciennes ellen kezdi meg Euroliga-döntős szereplését a MiZo-PVSK nőikosárlabda-csapata, amely a hazai pályának számító Lauber Dezső Sportcsarnokban nemcsak a Final Four döntőjét, de a végső győzelmet is megcélozta. Rátgéber László vezetőedző egyenesen azt nyilatkozta: ha sikerül a bravúr, felhagy az edzősködéssel.

Károlyi Andrea keddi légmellműtétje után még óvatosabban fogalmaz csapata esélyeit illetően Rátgéber László, az Euroliga Final Fouron házigazdaként pályára lépő MiZo-Pécsi VSK vezetőedzője.

"Andiból tegnap kivették az utolsó csövet is, ma pedig várhatóan elhagyhatja a kórházat. Este már eljön az edzésre kipróbálni magát, de - bár nagyon akar játszani - biztosan nem lesz teljes értékű harcos a hétvégre. A helyi érzéstelenítés mellett fájdalomcsillapítókat is kap, persze arra odafigyelnek az orvosok, nehogy ezek valamilyen doppingszert tartalmazzanak. Chantelle Anderson téli kidőlése után kezd tragikomikussá válni a helyzet" - mondta a baranyai sikertréner, hangsúlyozva: eleve hatalmas sikernek tekinti a négyes döntőbe jutást, de ha már idáig eljutott a csapat, nem szabad megtorpanni.

Károlyival kapcsolatban rossz hír, hogy a bedobó szerda éjszaka belázasodott, ennek következtében - bár csütörtökön már elhagyhatja az intézményt - a délutáni edzésen még biztosan nem jelenhet meg. Az utolsó lehetőség a péntek délelőtti tréning lesz: ha azon részt vesz, és megfelelő formát mutat, akkor pályára léphet a franciák ellen.

A pécsiek speciálisan a Valenciennes-ből készülnek a pénteki elődöntőre, taktikailag és mentálisan egyaránt. "Ismét kiütközik rajtunk a félkezű zongorista-szindróma, ezért a rendelkezésre álló játékosoknak a szokásosnál is keményebb védőmunkát kell nyújtaniuk. Azt akarom, hogy a franciák undorodjanak támadni" - tette hozzá a mester.

Rátgéber megerősítette korábbi elhatározását, mely szerint, ha együttese megnyeri az Euroligát, akkor felhagy az edzősködéssel. "Ennél magasabbra már nem lehet jutni klubszinten. Arra gondoltam, hogy ha beteljesül az álmom, akkor a jövőben esetleg kosársulit nyitnék"