Vágólapra másolva!
Kiütéses, 7-1-es vereséget szenvedett a magyar jégkorong-válogatott Fehéroroszország ellen a divízió I-es jégkorong-világbajnokság negyedik játéknapján, s ezzel matematikailag is eldőlt, nincs esély a legjobbak közé jutásra.

Divízió I-es világbajnokság, A csoport, 4. forduló
Magyarország - Fehéroroszország 1-7 (1-2, 0-1, 0-4)
vezette: Rudolf Lauff (szlovák)
gól: Palkovics (13:07), illetve Csiplakov 3 (31:39, 54:55, 58:34), Zsurik (11:58), Kaszicin (13:32), Szalej (48:03), Raszolko (50:25)

Két győzelem, és a norvégok elleni kiváló játékkal elszenvedett vereség után talán a csoport legnehezebb ellenfele, Fehéroroszország ellen lépett pályára a magyar jégkorong-válogatott a divízió I-es világbajnokságon.

Másfél perc után a szerencse mentette meg a magyar kaput a góltól, a HC Keramin Minszk csatára, Dudik nem találta el a korongot abszolút ziccerben, pedig Budai már hasalt a jégen. A negyedik percben jött a válasz: egy rossz védekezésbeli váltás miatt Palkovics egy az egyben vihette kapura a korongot, lövését Sabanov védte, a visszapattanót pedig a Volán támadója már nem tudta behúzni az üres ketrecbe.

A 9. percben regisztrált 8-1-es kapura lövési arány maximálisan jelezte, gyakorlatilag ki sem jött saját harmadából az együttes. Svasznek menetrend szerinti kiállítását nagy csatában sikerült még kivédekezni, ám Zsurik szemtelen gólja (a védőnek az üres kapuba kellett csak továbbítania) a harmad közepén meghozta a beloruszok vezető találatát. (0-1)

Az egyenlítés szerencsére gyorsan jött, egy megnyert bulit követően Palkovics akkora gólt ragasztott a kapuba, hogy még a televíziós lassítás során sem lehetett látni a korongot (1-1), A nyugalom 25 másodpercig tartott: Kaszicin - Budai közreműködésével a rövid felső sarkot találta meg (1-2). Ladányi ugyan még megdöngette a kapuvasat, de a harmadot 2-1-es hátrányban zártuk.

A második harmadot Palkovics kiállítása vezette be, de ezúttal sem éltek a fehéroroszok a lehetőséggel. A félidő feléig Budai számtalan ziccerben tisztázott, ekkor Sille bombájával végre sikerült jelezni Sabanovnak, mi is jégen vagyunk. Fel is paprikáztuk az ellent, Csiplakov gyorsan vágott is egy gólt (1-3), szerencsére beérte ennyivel.

Kétgólos hátrányban korcsolyázott ki az utolsó 20 percre a Kapusta-csapat, de négy percig legalább az emberelőnynek örülhetett, hiszen előbb Szkabelka, majd Zadzialionav került a büntetőpadra, ám mindkét esetben a fehéroroszok lőhettek volna inkább gólt.

Ami nem ment hátrányból, ment teljes létszámban: Szalej sakk-matt helyzetből, vágta a "léc" alá a negyediket, Raszolko szinte üres ketrecre az ötödiket (1-5). Hogy teljes legyen a KO, Csiplakov kétszer is betalált (az elsőt hátrányból ütötte), a fehéroroszok végül 7-1-re nyertek, így vasárnap este a norvégok ellen a csoportelsőségért lépnek jégre.

A nap első mérkőzésén Nagy-Britannia nem tudta megismételni az előző fordulókban nyújtott jó teljesítményt, s sima, 4-1-es vereséget szenvedett Hollandiától. Győzelmükkel a németalföldiek már biztosították helyüket a jövő évi, divízió I-es vébén, míg a briteknek mindenképpen nyerniük kell Belgium ellen, hogy elkerüljék a kiesést.

További eredmények:
Hollandia - Nagy-Britannia 4-1 (0-0, 2-0, 2-1)
Norvégia - Belgium 11-1 (2-0, 6-0, 3-1)

Az állás:
1. Fehéroroszország 8 pont
2. Norvégia 7
3. Hollandia 4 (17-18)
4. Magyarország 4 (16-20)
5. Nagy-Britannia 1
6. Belgium 0