Vágólapra másolva!
Nyolcadik alkalommal lépett Kanada ellen pályára a magyar jégkorong-válogatott, amely a vasárnap véget ért divízió I-es világbajnokságon a negyedik helyen végzett. A juharlevelesek a szombaton rajtoló prágai vébére készülve tették tiszteletüket Budapesten, s végül magabiztos győzelmet arattak csapatunk felett, amely becsülettel küzdött ,és két gólt szerzett a sztárokat felvonultató világbajnok ellen. Tekintse meg a mérkőzés összefoglalóját az [origo]-n!

Barátságos jégkorong-mérkőzés:
Magyarország - Kanada 2-9 (0-4, 1-2, 1-3)
Budapest Sportaréna, 10 ezer néző
gól: Gröschl (33.), Peterdi (50.) illetve Roest 2 (13., 31.), Heward (15.), Niedermayer 2 (15., 52.), Heatley 2 (17., 41.), Alston (26.), Dumont (53.)

A korábbi hét találkozón mindössze két alkalommal sikerült döntetlent elérni Kanadával szemben, az egyiket 1934-ben (0-0), a másikat 1938-ban (1-1). Annak ellenére, hogy Budapest Sportarénába közel tízezren váltottak jegyet a hokicsodára várva, az esélyekről mindent elmond az, hogy amíg Palkovicsék a másodosztály egyik csoportjának a negyedik helyén végeztek, addig az NHL-sztárokkal teletűzdelt tengerentúliak akár a végső sikerre is esélyesek lehetnek a szombaton, Csehországban rajtoló vb-n.

Délután egyébként már megkezdődött a jégkorong-nagyüzem, sajnos az ifjúsági-válogatott nagyon sima, 7-0-s vereséget szenvedett a világelitbe tartozó csehek korosztályos együttesétől.

Dugig telt a csarnok a nyitányra, a kanadai gárdában csupán a vébére hétfőn nevezett klasszisok nem lehettek jelen.