Vágólapra másolva!
A Magyar Jégkorong Szövetség elnöksége szerdai ülésén úgy határozott, hogy pályázatot nyújt be a jövő évi divízió I-es világbajnokság rendezésére. Az ülésen szóba került a szövetségi kaptiány személye is, döntés azonban nem született.

Studniczky Ferenc elnök és Kovács Zoltán főtitkár a nemzetközi szövetség prágai kongresszusán adja be a jelentkezést. Az illetékesek a csehországi A csoportos vb után döntenek a rendezőről. A rangos eseménynek Budapest vagy Debrecen lehet a házigazdája. Az elmúlt három évben hazánk kétszer is otthont adott a divízó I-es világbajnokságnak, és a magyar válogatott mindkétszer sikeresen szerepelt, 2001-ben a második, egy évvel később a harmadik helyen végzett.

Az ülésen nem született döntés a felnőtt válogatott szövetségi kapitányának személyéről. Elhangzott: Dusan Kapustával, a csapatot az oslói divízió I-es vb-n - kisebb csalódást keltve - negyedik helyre vezető trénerrel ugyan egy plusz egy éves szerződést kötöttek tavaly, ám a szlovák szakember a következő szezonban hazatér, és szerencsésebb lenne egy Magyarországon tevékenykedő edző foglalkoztatása.

Az utánpótlás-nevelés kérdése is szóba került: a terület fejlesztése érdekében valószínűleg egy külföldi szakfelügyelőt alkalmaz majd a szövetség a jövőben. A tervek szerint a szakember az országot járva a most épült jégpályákon dolgozó trénereknek segítené a munkáját.