Vágólapra másolva!
Elsőként a Szolnok jutott be a nőikosárlabda Magyar Kupa szegedi négyes döntőjének vasárnapi fináléjába, miután küzdelmes mérkőzésen legyőzte a Diósgyőrt. Az összecsapást Király László egymaga kényszerült levezetni, miután a másik bíró, Szabó György útközben - a hírek szerint súlyos - balesetet szenvedett. A szolnokiak ellenfele a házigazdát 72-66-ra legyőző Euroleasing-Orsi Sopron lesz.

Magyar Kupa, első elődöntő:
Szolnoki MÁV-Coop SE - Diósgyőri KSK 66-58 (20-20, 20-13, 17-15, 9-10)
Szeged, 500 néző
vezette: Király
legjobb dobók: Bjelica 17, Papp 14/3, Farmer 10, Hibbert 10/6, illetve Brosovszky 11/3, Eördögh 10/3

Az EU-csatlakozás kapcsán a szegedi Népligetben zajló rendezvények miatt a vártnál kevesebben látogattak ki a Szeviép-csarnokába. A félház ennek ellenére nem érződött az aréna légkörén, hiszen a Diósgyőrt mintegy 50, a Szolnokot pedig csaknem egy egész szektornyi szurkoló kísérte el.

Az első elődöntő alaphangulatát alig 15 mp elteltével Csávás triplája adta meg, melyre a Tisza-partiak részéről az ausztrál Hibbert kettővel válaszolt. A nyitónegyedben nem bírtak egymással a csapatok, de a folytatásban az Európa Kupában ezüstérmes MÁV-Coop SE 12-0-s rohammal szinte állva hagyta a 4 percen át gólképtelen ellenfelét. A nagyszünetben 40-33 volt az állás.

Az első félidőben a 12 triplakísérletéből mindössze hármat értékesítő DKSK a fordulás után ugyan 5 pontra megközelítette az NB I rájátszásának második helyén végzett Szolnokot, ám a 30. percben már ismét 57-48-at mutatott az eredményjelző.

A hajrában Tapodi Péter együttese - melyben a mezőny legjobbja, a szerb-montenegrói Milka Bjelica 17 pontig jutott - biztosan tartotta előnyét és megérdemelten nyert.

Az összecsapást Király László egymaga kényszerült levezetni, miután a másik bíró, Szabó György útközben balesetet szenvedett. A csarnokban elterjedt hírek szerint Szabó játékvezetőt súlyos agyrázkódással, eszméletlen állapotban szállították a kiskunhalasi kórházba. Az intézmény baleseti sebészetén nem voltak hajlandók tájékoztatást adni az állapotáról.