Vágólapra másolva!
Ibizára szerződött Ujvári Eszter, aki a 2003/2004-es idényben olasz bajnoki címet szerzett a Como kosárlabdacsapatával. Csontos Eszter a német Rist Wedeltől hazatért, s a Zala Volán-ZTE csapatához igazolt.

Ujvári Eszter - aki szerepet kaphat a szeptemberi Európa-bajnoki középdöntőkben is - egyéves megállapodást írt alá a spanyol pontvadászat középmezőnyében végzett Puig d'En Valls Ibizával. A MiZo-Pécsi VSK-val az NB I-ben ötször diadalmaskodó, 100-szoros válogatott bedobó olyan klasszisokkal játszik majd egy csapatban, mint a 2001-ben Eb-aranyérmes francia Sandra Dijon vagy a szlovén válogatott kapitánya, Katja Temnik.

A decemberben térdműtéten, majd Bécsben rehabilitációs kezelésen átesett Csontos - aki tavaly Szekszárdról igazolt külföldre - teljesen felépült, s már csak erőnléti pótolnivalója akad. A 22 éves bedobó várhatóan nemcsak az NB I-ben, hanem az Európa-kupában is pályára lép. Míg az Euroligában a MiZo-Pécsi VSK, a Szolnoki MÁV-Coop SE és az Euroleasing-Orsi Sopron szerepelhet, addig a második számú sorozatban öt magyar együttes indulhat, s mivel a bajnoki 8. Atomerőmű-KSC Szekszárd várhatóan nem nevez, így a 9. ZTE következik a sorban.

A szintén szekszárdi Tóth Zsuzsa ugyanakkor a légióséletet választotta: a 26 éves kosaras egy svájci élcsapatnál, a Fribourg-nál folytatja pályafutását.